src_esther schreef: ↑do 11 mar 2021, 19:43
Wat voor pannen gebruiken jullie eigenlijk om te bakken?
Ik vermeed antiaanbakpannen altijd al en nu helemaal: https://www.npostart.nl/keuringsdienst- ... KN_1725002
Mijn favoriete koekenpannen zijnde stalen pannen van De Buyer, dan de RVS exemplaren van Demeyere, gietijzer van Le Creuset gevolgd door een keramiek(?)pan van BK. Welke ik gebruik is afhankelijk van het te bereiden ingrediënt/gerecht.
Enige antiaanbak dat ik heb is een antiaanbak-bakplaat maar daar leg ik dus altijd If-you-care-bakpapier of een siliconenmatje in.
Ik had een Scanpan (die staat nu werkeloos in de kast) en toen meneer hier kwam wonen nam hij twee gietijzeren koekenpannen mee. Lekker ingebakken en loodzwaar. Wat zijn die dingen fijn! Je schuift ze ook zo in de oven. Wel even opletten dat je daarna een ovenwant over de steel schuift anders heb je weer een brandwond
We bakken er van alles in en maken ze alleen schoon met heet water en een borstel.
Gisteravond aten we bonen, met aardappel, gebakken uien en champignons, met wat spekjes en rauwe ui.
Vanavond een hamburger met gebakken uien en een lekker sausje. Met veldsla erbij denk ik.