- pien - schreef: ↑ma 15 mar 2021, 13:15 Skrei is de naam die hij krijgt in de periode tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paaien. De naam Skrei is afgeleid van het Vikingwoord skrida, dat zoiets als 'reizen' betekent.Heek is een aparte soort. Hij behoort wel tot de kabeljauwachtigen maar zit in een andere familie ingedeeld.
Heek is dacht ik ook een kabeljauwachtige?
Ik vind het wel leuk als het niet zo'n eenheidsworst is van alleen bekende soorten...seizoenseten is leuk/goed omdat het alleen in het seizoen beschikbaar is en dat maakt het gewild. Vorig jaar baalde ik echt dat ineens (zo leek het althans) het aspergeseizoen over was...had ze graag nog éen keer gegeten. Dan maar weer bijna een jaartje wachten.
Gister aten wij kabeljauw met spinaziecurry en rijst.
Wat we vanavond eten is nog een vraagteken.
Mijn visboer verkoopt de heek gebakken. Als een lekkerbek zeg maar. Hij heeft altijd flink grote filets van heek liggen.
Asperges, dat kan nooit lang meer duren. Verleden jaar heb ik daar een goed adres voor gekregen van Siberienne
Gisteren heb ik een oud recept "chicken and andouille gumbo" gemaakt. Heeft ooit eens in de Allerhande gestaan. Met kalkoen ipv kip en Turkse knoflookworst ipv andouille Dat is een flinke pan vol dus dat eten we vandaag weer.