Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
koekje schreef: ↑za 07 sep 2019, 17:53 Dat klinkt wel interessant. Recept?https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... e-the-stew
Siberienne schreef: ↑za 07 sep 2019, 21:33 Snijbonen met tomaat en feta, puree van zoete en gewone aardappel met wat geraspte gruyère erdoor en gebakken champi’s en portobella met walnoten erdoor.OH dit klinkt goed!
Lizzy schreef: ↑za 07 sep 2019, 17:59 https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... e-the-stewHet was wel lekker Koekje. Niet om te juichen ofzo maar wel lekker. Ik miste wel iets van rijst of naanbrood erbij.
Dit is 'm. Ik weet nog niet of ie lekker is
Lizzy schreef: ↑zo 08 sep 2019, 08:43 Het was wel lekker Koekje. Niet om te juichen ofzo maar wel lekker. Ik miste wel iets van rijst of naanbrood erbij.Dat is er zelf natuurlijk bij te serveren.
koekje schreef: ↑zo 08 sep 2019, 09:56 Dat is er zelf natuurlijk bij te serveren.Er stond volgens mij 3 potten kikkererwten. Ik heb er twee gebruikt. Maar je stamt ze dus 3 zou ook prima zijn. Ik heb 1 blik kokosmelk gebruikt. Ik heb iets minder vocht gebruikt maar het moet wel 35 minute stoven zonder deksel. Ik heb alleen de kruiden gebruikt die in het recept stonden. En het smaakte lekker. Zuiver. In plaats van kurkuma heb ik er dan wel Golden Paste door gedaan maar och, kokosolie en een beetje peper zal het verschil niet maken. Ik heb er wel zout bij gedaan. Ik heb geen kokos yoghurt gebruikt trouwens. Gewoon Griekse vond ik prima.
Hoe zit dat met de ingredienten? Ik lees in de lijst een kilo kikkererwten, dat zijn 4 blikken. En 2 blikken kokosmelk en een halve liter water. Lijkt me veel erwten en veel vocht. Hoeveel heb jij gebruikt?
Het is ook niet zo sterk gekruid; alleen wat kurkuma (heeft niet heel veel smaak, vooral kleur) en chilivlokken. Ik zou er denk ik wat gemalen korianderzaad en gemalen komijnzaad bij doen. Eventueel een schepje tahin ook nog.