Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door koekje
#3197386
Ik heb voor de rest van de week een menu gemaakt.
Morgen nasi. Overmorgen gemarineerde kippenpootjes uit de oven met slaai. Vrijdag pasta met spekjes en gemengde paddenstoelen, courgette, pitjes etc in kruidenroomsaus, rauwkost erbij. Zaterdag soep en pizza. Zondag pot met rijst.
Door Lizzy
#3197493
Veldsla met een geraspte rauwe biet, fijn gesneden prei en een dressing met sinaasappelschil. Met vega-dingetjes erbij. En misschien nog een hap hutspot van gisteren :g:
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3197514
Lizzy schreef:Recept graag!

Bloemkool voorkoken, mik in ovenschaal. Andere pan...uitje fruiten, champignons erbij (slurp boter weg) dan een paar flinke handen verse spinazie erbij, zodra dat bijna geslonken is veeg je dat naar een hoek, laat je in het open gedeelte nieuwe boter smelten, schep bloem erbij, ff roeren, melk erbij en roeren tot een dikke saus ontstaat. Tjidens dat 2de roeren met melk neem je de rommel in de hoek alweer mee. Dan zout, flink zwarte peper erbij en een beetje paprika poeder, hand kaas erin laten smelten en over de bloemkool gieten.
Ondertussen stond je oven al aan...met krieltjes erin oid en zet je de schaal met bloemkool daar nog een 10 minuten/kwartiertje bij.
Door Lizzy
#3197556
Angelique schreef:Bloemkool voorkoken, mik in ovenschaal. Andere pan...uitje fruiten, champignons erbij (slurp boter weg) dan een paar flinke handen verse spinazie erbij, zodra dat bijna geslonken is veeg je dat naar een hoek, laat je in het open gedeelte nieuwe boter smelten, schep bloem erbij, ff roeren, melk erbij en roeren tot een dikke saus ontstaat. Tjidens dat 2de roeren met melk neem je de rommel in de hoek alweer mee. Dan zout, flink zwarte peper erbij en een beetje paprika poeder, hand kaas erin laten smelten en over de bloemkool gieten.
Ondertussen stond je oven al aan...met krieltjes erin oid en zet je de schaal met bloemkool daar nog een 10 minuten/kwartiertje bij.
Mmmm, lekker! Dank je!
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door