Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
- pien - schreef:Wij doen er aardappels in en raapsteeltjes, en spekjes. Eigenlijk net als met andijviestamppot. En aangezien raapsteeltjes heel dun en 'teer' zijn 2 bosjes voor 2 personen.Noteert 'geen bio rookworst van de appie erdoor gooien'
edit: we waren de spekjes vergeten, of eigenlijk: we hadden geen spekjes want we hadden biologische rookworst van de Appie erbij. Wat een zoute bende was dat
dinky89 schreef:Noteert 'geen bio rookworst van de appie erdoor gooien'Aah, wat leuk, eigen raapsteeltjes
Maar eens zien wanneer ik mijn raapsteeltjes kan oogsten voor een stamppot
hamada schreef:Hier lamsbout met knoflooksaus, broccoli en zevenblad uit de tuin. Ben benieuwd hoe dat laatste bevalt, zou misschien een oplossing zijn voor een heleboel onkruid.Zevenblad is wel heel hardnekkig hoor, als je de wortels niet uit de grond haalt kun je blijven oogsten denk ik
- pien - schreef:Aah, wat leuk, eigen raapsteeltjesWij ook zoiets: asperges met aardappeltjes, hardgekookte eieren, ham en boter. Schoonmama is erg blij met ons want we hebben ook nog eens Limburgse vlaai als toetje!
Als ik recepten opzoek staat overal 'zoveel bosjes'.
En ik heb ze gister niet gewogen dus ik zou gewoon een dotje doen
Wij eten vandaag asperges met een aardappeltje en ei-botersaus.
- pien - schreef: Zevenblad is wel heel hardnekkig hoor, als je de wortels niet uit de grond haalt kun je blijven oogsten denk ikVolgens een recept 10 minuten koken en dan klein snijden. Smaak was goed, vrij mild en met wat knoflooksaus (zelfgemaakt) en lamsvlees prima combinatie.
Ik ben benieuwd hoe het smaakt, ik ben niet verder gekomen dan jonge brandnetel, een jaar of 35 geleden
hamada schreef:Volgens een recept 10 minuten koken en dan klein snijden. Smaak was goed, vrij mild en met wat knoflooksaus (zelfgemaakt) en lamsvlees prima combinatie.Ik weet het, maar het is erg ongezond voor mijn bloeddruk, zo'n gewas wat niet uit te roeien valt En als je niet uitkijkt delven je planten het onderspit en staat de hele tuin vol van dat spul
Schijnt ook errug gezond te zijn
- pien - schreef:Ik weet het, maar het is erg ongezond voor mijn bloeddruk, zo'n gewas wat niet uit te roeien valt En als je niet uitkijkt delven je planten het onderspit en staat de hele tuin vol van dat spulInderdaad soort van spinazie met meer "bite". Mijn bloeddruk ging naar beneden doordat ik aardig wat blaadjes kon afknippen en nu meer zicht heb op het wegspitten van de plantjes zelf Dat gaat binnenkort gebeuren.
Het schijnt naar spinazie te smaken?
hamada schreef:Inderdaad soort van spinazie met meer "bite". Mijn bloeddruk ging naar beneden doordat ik aardig wat blaadjes kon afknippen en nu meer zicht heb op het wegspitten van de plantjes zelf Dat gaat binnenkort gebeuren.Er bestaat een bonte vorm, die had een vriendin van mij in haar tuin gezet. Ik heb heel hard gelachen
Maar echt weg zal ik het niet krijgen.
In Amerika schijnt het een gewaardeerde bodembedekker te zijn.
evelyn02 schreef:Mij is verteld datje zevenblad het beste wegkrijgt door continu de blaadjes te plukken. Dan put je de plant uit. Als je gaat proberen de wortels te verwijderen, breek je de wortels en maak je het probleem groter. Bovendien raak je het zevenblad dat tussen planten en struiken zit niet kwijt met uitvorken.Ik heb het altijd zo gedaan, maar heeft niets geholpen...
Zelf hebben wij het wel uitgevorkt maar raakten hetiet helemaal kwijt. Ga nu de plukmethode proberen.
Eef+doggies schreef:Ik heb het altijd zo gedaan, maar heeft niets geholpen...Gister aten bij bloemkool met lamsvlees, en aspergesoep toe.
Nu is mij verteld dat het met de plukmethode juist erger wordt, omdat je steeds een soort van snoeit
Ik combineer nu de plukmethode met het zoveel mogelijk weghalen van de wortels.
Zal wel weer niets doen
Wij hebben tomatensoep met stokbrood gegeten.