Pagina 1 van 10

Wat maak jij zelf??

Geplaatst: ma 26 okt 2015, 15:32
door BusKay
Velen gebruiken hier net als wij een vlees(gehakt)molen voor de hond.
Ik gebruik deze ook nog wel eens om een paté o.i.d. te maken.

Maar ook gebruik ik deze om zelf ons H.O.H gehakt te maken en deze smaakt vele male lekkerder dan die van de slager.

Wellicht een idee voor jou??
Hoe doe ik dit?

Ik wacht tot doorregen spek (speklappen) in de aanbieding zijn en daar koop ik dan 2,5 kilo van.
Vervolgens koop ik 2,5 kilo varkenslap of varkenscreb o.i.d. uiteraard ook aanbieding...
Wellicht moet ik wat wachten tot ik 5 kilo rundergehakt (aanbieding) kan kopen en zal daarom de bovenste 2 ingrediënten moeten invriezen.
Op het moment dat ik het gehakt heb doe ik de spek en varkenslap half ontdooien en 2 x malen.
Vervolgens meng ik het geheel goed en weeg het in zakjes om in te vriezen...

Het is geweldig lekker gehakt en niet te duur.
Uiteraard kan je het runddeel ook zelf malen maar dan wordt het qua inkoop vrij prijzig.
Zo draait de molen ook nog eens voor jezelf..

Misschien ook zo'n idee?? Dan hieronder aub... Zo leren we van elkaar..

Wijzelf maken ook onze eigen zuurkool.. de eerste van deze winter eten we deze week (moet nl. 6 weken staan). Eenmaal deze zuurkool gegeten dan wil je niet meer anders..

Afbeelding

Afbeelding

Lekker met een varkenshiel en mosterdsaus

Re: Supergehakt...

Geplaatst: ma 26 okt 2015, 16:04
door eelke
Ahh een doet het zelf topic!
Ik brouw mijn eigen bier.

Afbeelding

Tijdens het brouwen natuurlijk een lekker biertje erbij.
Afbeelding

Na een paar weken gisten bottelen
Afbeelding

En t resultaat! (al is dit een eerder brouwsel dan die op de andere foto's)
Afbeelding

Re: Supergehakt...

Geplaatst: ma 26 okt 2015, 21:10
door zurca
BusKay schreef:

Wijzelf maken ook onze eigen zuurkool.. de eerste van deze winter eten we deze week (moet nl. 6 weken staan). Eenmaal deze zuurkool gegeten dan wil je niet meer anders..

Ik zie dat je witte kool gebruikt hebt.... probeer het eens met rode kool.
Ik lust zelf helemaal geen zuurkool maar iemand op mijn werk maakt het weleens met rode kool.

Re: Supergehakt...

Geplaatst: di 27 okt 2015, 21:02
door keetje
Ik heb ook een zuurkoolpot inde bestelling. Rode kool, dat is een leuke tip. Ik ga het doen.

We hebben 2 jaar geleden zelf wijn gemaakt. Heerlijk, 12 flessen.

Re: Supergehakt...

Geplaatst: wo 28 okt 2015, 20:48
door -Annemarie-
zurca schreef: Ik zie dat je witte kool gebruikt hebt.... probeer het eens met rode kool.
Ik lust zelf helemaal geen zuurkool maar iemand op mijn werk maakt het weleens met rode kool.
Ja!  Onze eerste zelfgemaakte zuurkool staat nu in de pot, is over een maandje klaar. Ben benieuwd!
Daarna proberen we het zeker met rode kool.  :)


Gehakt draaien we al meer dan drie jaar zelf, alleen rund. H.o.h. hebben we wel eens geprobeerd maar ik vond dat niet zo lekker. En ik probeer zo min mogelijk varken te eten (eigenlijk liever helemaal niet) dus dat is geen optie meer.  ;)


@ Eelke en keetje: leuk, zelf bier/wijn maken!  :)

Re: Supergehakt...

Geplaatst: wo 28 okt 2015, 21:02
door Borke
Leuk die zuurkool, maar eerlijk gezegd boeit dat bier van Eelke mij meer.... ??? :biggrin2:

Re: Supergehakt...

Geplaatst: wo 28 okt 2015, 22:47
door nikèdog2000
Borke schreef: Leuk die zuurkool, maar eerlijk gezegd boeit dat bier van Eelke mij meer.... ??? :biggrin2:

:drink: :drink: :drink:

Re: Supergehakt...

Geplaatst: wo 28 okt 2015, 22:49
door nikèdog2000
Ik laat altijd runder gehakt draaien bij mijn leverancier voor 3,50 per kilo

Re: Supergehakt...

Geplaatst: wo 28 okt 2015, 23:14
door Angelique
Mooie schuimkraag Eelke  8)

Re: Supergehakt...

Geplaatst: do 29 okt 2015, 10:28
door eelke
Buskay misschien moeten we een samenwerkingsverband beginnen, want een broodje worst met zuurkool en bier gaat natuurlijk prima samen!

Angelique schreef: Mooie schuimkraag Eelke  8)
Dit was m een paar weken later (nog verder gegist op de fles) nadat ie in de fietstas meegehobbeld had  :biggrin2:

Afbeelding

Re: Supergehakt...

Geplaatst: do 29 okt 2015, 10:34
door Angelique
eelke schreef: Buskay misschien moeten we een samenwerkingsverband beginnen, want een broodje worst met zuurkool en bier gaat natuurlijk prima samen!


Dit was m een paar weken later (nog verder gegist op de fles) nadat ie in de fietstas meegehobbeld had  :biggrin2:

Afbeelding
Die zou ik in de kroeg maar niet weggeven  :biggrin2: komt dat nog goed?

Re: Supergehakt...

Geplaatst: do 29 okt 2015, 10:37
door eelke
Angelique schreef: Die zou ik in de kroeg maar niet weggeven  :biggrin2: komt dat nog goed?
Ja dat was ook vrij spannend flesjes openmaken steeds  :biggrin2: ja was nog wel te drinken hoor. Het is trouwens het recept van Obama. Was een pakket, meer een soort kvv.

Mijn laatste brouwsel was wel echt vol-mout brouwen met zelf schroten, maischen en hopkoken. Een bokbier van hoge gisting waarvan het alc % beetje lager uit is gevallen dan gepland, 5.5%. Heb m Opbokken! genoemd.

Re: Supergehakt...

Geplaatst: do 29 okt 2015, 12:12
door BusKay
eelke schreef: Buskay misschien moeten we een samenwerkingsverband beginnen, want een broodje worst met zuurkool en bier gaat natuurlijk prima samen!


Dit was m een paar weken later (nog verder gegist op de fles) nadat ie in de fietstas meegehobbeld had  :biggrin2:

Afbeelding
Jazeker en das goeie handel en flink verdienen met zoveel schuim...  :D :D
Wel zaak dat je dan een flinke conditie hebt anders krijg je niet zoveel schuim bij elkaar gefietst  :biggrin2: :biggrin2:


Ben zelf niet zo'n bierdrinker of het moet een speciaal biertje zijn zoals deze die ik heb staan uit Bels meegenomen:

Afbeelding

Wellicht smaakt jou biertje ook erg lekker!!  :o :o


Ben bezig met info en aanschaf van zaken voor het zelf maken van worst.
Heb 7 slagersboeken over het maken van worst en wil dan diverse soorten maken dus niet alleen droogworst zoals chorizo maar ook leverworst of bloedworst etc.

Eerst dit apparaatje maar eens aanschaffen:

Afbeelding

Re: Supergehakt...

Geplaatst: do 29 okt 2015, 19:03
door -Annemarie-
Oh ja, dat is ook leuk! Wij hebben het boek van Meneer Wateetons al geruime tijd in huis, het is er alleen nog niet van gekomen.  :D

Re: Supergehakt...

Geplaatst: do 29 okt 2015, 19:20
door *Lia*
Per week wordt ik steeds meer vegetarieer. Ik wil geen mededieren meer opeten.