Hebben jullie ook zo veel pronkbonen???
En Duitse spekbonen??
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Jantina schreef: Ik ook uiteraard!Misschien was de inhoud nog te koud, of te kort verhit. Dat komt nogal nauw.
Nadia schreef: Hier is alles verpieterd. Gewoon geen tijd voor gehad. Hebben wel wat eruit gegeten. Volgend jaar nieuwe kans+1 En aangevreten door slakken/muizen whatever.
Barbaravh schreef: Wat doe je met de hazelnoten? Heb er ook redelijk wat, maar geen idee wat er mee te doen.opeten.
Barbaravh schreef: Wat doe je met de hazelnoten? Heb er ook redelijk wat, maar geen idee wat er mee te doen.Ben ook wel benieuwd hoe je die makkelijk klaar kan maken om op te eten. Mijn ouders hebben namelijk emmers vol
Lida. S schreef: Hazelnoten goed drogen (dat geldt natuurlijk voor alle noten), daarna kan je ze licht roosteren ca 7 a 8 minuten op 175 graden, tussendoor even roeren. Beslist niet te lang roosteren want dan worden ze bitter. Ze 'roosteren nog een beetje na, nadat je ze uit de oven haalt, dus echt niet te lang laten liggen. Velletjes eraf halen (rollen in een theedoek oid) eventueel een beetje zout erbij. Pas op, ze blijven van binnen lang heet, dus niet te gulzig proeven.Dank je, ga ik eens proberen. Bedoel je met drogen het even bewaren op een vochtvrije plaats, of het effectief drogen in een oven?