Pagina 1 van 1
vlierbessensap. En nu de appels en peren
Geplaatst: vr 29 aug 2014, 17:24
door Lida. S
Nu had ik een heel lekker recept voor vlierbessensap, maar ja HAD. Ik ben het kwijt. Het was heel simpel, met kruidnagel, laurierblaadje en zoethout. Juist de zoethout maakte het heel lekker, maar HOEVEEL? Ik heb geen idee meer. Wie helpt me. Ik heb nu ca 5 liter sap, klaar om op smaak gemaakt te worden en in de flesjes te worden gegoten.
Wie heeft een goed recept?
Re: vlierbessensap
Geplaatst: vr 29 aug 2014, 19:02
door Brigitte
Oh lekker Lida! Ik lees even mee, klinkt heerlijk, tot morgen!
Re: vlierbessensap
Geplaatst: vr 29 aug 2014, 19:10
door Lida. S
Het is heerlijk, maar ik moet het goede recept hebben.
Re: vlierbessensap
Geplaatst: vr 29 aug 2014, 21:40
door Radja
Was het niet 2 soeplepels? Gehakte zoethout! En dan volgens mij op 1 liter water!
Edit: soeplepels komt neer op ongeveer 1 misschien 2 zoethout,ligt eraan hoe groet/dun ze zijn!
Re: vlierbessensap
Geplaatst: vr 29 aug 2014, 21:48
door Nadia
Geen idee. Ik vind het ook heerlijk.. Maar recept heb ik niet. Sorry
Re: vlierbessensap
Geplaatst: vr 29 aug 2014, 23:14
door Lida. S
lijkt mij zoveel. 2 soeplepels per liter, maar ik ga maar wat proberen. Morgen moet ik om 5 uur mijn bed uit, en kom pas maandag weer thuis, dus ik moet het nu maar afmaken.
Re: vlierbessensap
Geplaatst: ma 01 sep 2014, 09:58
door Lida. S
We hebben maar wat geexperimenteerd. Als basis hebben we overal wat kruidnagel en een laurierblaadje in gedaan. Verder hebben we een deel met zoethout gedaan (ca 1 eetlepel op 1 liter sap), een deel met verse gember (ca 1/2 eetleper op 1 liter sap) een deel met munt (ca 1/2 eetlepel op 1 liter sap). Ook hebben we een deel naturel gelaten. Daar kunnen we later nog van alles mee doen.
Met gember hadden we nog nooit gedaan, maar dat is heel erg lekker.
Voorlopig kunnen we aardig vooruit. We hadden meer dan 10 kg vlierbes.
Nu is het wachten op de appels en peren. Daar kunnen we ook heel lekkere dingen mee doen, maar als iemand een leuk/lekker recept weet is dat welkom.
Re: vlierbessensap. En nu de appels en peren
Geplaatst: ma 01 sep 2014, 12:42
door El_Kato
Wat leuk Lida, heb je vlierbes van eigen land? Doe je het dan in flessen zoals je ook jam zeg maar inmaakt?
Misschien een beetje simpel maar denk dat een soeplepel vergelijkbaar is met een eetlepel! Had zelf in iedergeval direct beeld bij een echte soeplepel waarmee je de soep uit de pan schept maar dat is volgens mij toch niet helemaal de bedoelingÂ

Re: vlierbessensap. En nu de appels en peren
Geplaatst: ma 01 sep 2014, 19:10
door Lida. S
Ja de vlierbessen komen uit eigen tuin.
Het is idd hetzelfde als jam maken. Maar dan zonder (gelei)suiker.
Met soeplepel dacht ik eerst ook aan zo'n grote opscheplepel, maar dat leek me toch echt te veel. Zoveel zoethout had ik ook niet in huis.