Pagina 1 van 1
Bpwr koolhydraten
Geplaatst: wo 25 jun 2014, 10:32
door lianneke
Als ik boodschappen doe kijk ik op het etiket hoeveel koolhydraten ergens in zitten.
Dan zie ik een getal bijv. 9 gram waarvan 5 gram suiker.
Ergens anders staat op bijv. 12 gram waarvan 4 gram suiker. Welke kan ik dan het beste nemen, die met de minste suiker of die met de minste koolhydraten.
Dit ivm diabetus. Wie weet het?
Re: Bpwr koolhydraten
Geplaatst: wo 25 jun 2014, 10:47
door hannabelgje
Ligt eraan om wat voor product het gaat.
Re: Bpwr koolhydraten
Geplaatst: wo 25 jun 2014, 10:52
door miik
Ik denk ook dat het belangrijker is om te kijken als je moet kiezen naar de glycemische index...
Een product met een lagere glycemische index laat je bloedsuiker spiegel minder snel stijgen en is dus beter voor je.
(
http://www.optimalegezondheid.com/glyce ... e-krijgen/)
Re: Bpwr koolhydraten
Geplaatst: wo 25 jun 2014, 11:06
door lianneke
hannabelgje schreef:
Ligt eraan om wat voor product het gaat.
Bijvoorbeeld crackers.
Re: Bpwr koolhydraten
Geplaatst: wo 25 jun 2014, 11:11
door lianneke
miik schreef:
Ik denk ook dat het belangrijker is om te kijken als je moet kiezen naar de glycemische index...
Een product met een lagere glycemische index laat je bloedsuiker spiegel minder snel stijgen en is dus beter voor je.
(http://www.optimalegezondheid.com/glyce ... e-krijgen/)
Heb jij dat boek wat er bij hoort toevallig gelezen?
Re: Bpwr koolhydraten
Geplaatst: wo 25 jun 2014, 18:08
door miik
Nee, dat niet. Maar ik vind het wel erg interessant en heb er veel over gelezen op internet enzo.
(en boeken als Atkins en dr Frank)
Want ik merk dat ik zelf beter functioneer als ik mijn bloedsuiker spiegel probeer stabiel te houden, dus door onder andere op te letten op de GI.
Wat betreft de crackers... Ik denk dat je moet kijken naar het totaal plaatje... zijn het bewerkte koolhydraten (zoals pasta/bloem ed) of langzame koolhydraten ?
En hoeveel vezels zitten er bij in ? Want vezels vertragen weer de opname van de suikers...
En hoe is dus de glycemische index ?
En dan is het per persoon nog afhankelijk, want de ene reageert wel op fruitsuikers en de andere niet- maar wel weer op melksuikers, etc etc..
Dus ik denk dat je niet zomaar een antwoord kan geven dat A of B beter is.
Re: Bpwr koolhydraten
Geplaatst: wo 25 jun 2014, 18:12
door fransbulletje
www.rinekedijkinga.nl
Zij heeft hier ook heel veel informatie over en goede recepten.
Re: Bpwr koolhydraten
Geplaatst: wo 25 jun 2014, 20:32
door rosmin
Re: Bpwr koolhydraten
Geplaatst: wo 25 jun 2014, 21:03
door Deesje
liefst laat je alles met geraffineerde suiker staan, of neem je zo weinig mogelijk 'bewerkte' en kant en klare produkten.. Als je dan al iets moet nemen zou ik kiezen voor hetgeen waar geen (toegevoegde) suiker inzit, of zo weinig mogelijk...
Re: Bpwr koolhydraten
Geplaatst: do 26 jun 2014, 11:19
door lianneke
Bedankt voor de antwoorden en tips, toegevoegde suiker is sowieso notdone.
Ik vind het een complexe materie maar ga steeds meer weten.