Megapan groentesoep maken en lekker invriezen....
Maar verder, stoven denk ik dan als het niet als biefstuk te bakken is.
Mijn recept voor stoof voor bij de patatten:
nodig:
kilo stoofvlees
knoflook (stuk of 6 teentjes)
2 blaadjes laurier
1 flesje bruin bier of triple of iets dergelijks.
roomboter
olijfolie
peperkorrels
4 plakken ontbijtkoek
mosterd
2 runder bouillonblokjes
bloem
2 uien, gesnipperd
grote stoofpan
uur of 4 tijd
Het vlees in stukken snijden van ongeveer 4 bij 4 cm. Door de bloem husselen.
Ondertussen de olijfolie verhitten in de pan (niet op max vuur, iets lager) en de uien beetje aanfruiten.
De uien verwijderen uit de pan en apart zetten.
Beetje olie indien nodig erbij en het flinke klont roomboter. Als deze heet genoeg is, de stukken vlees aanbraden rondom. Ik doe niet alles tegelijk. Ik doe de bodem van de pan bedekken met vlees. Vlees rondom schroeien en dan weer eruit en in een schaal. Zo al het vlees aanbraden.
Daarna de uien weer in de pan, vlees erbij en het flesje bier erbij. Het zou net onder moeten staan. Zoniet, zorg dat van een backup flesje bier.

Laurier erbij, peperkorrels erbij, bouillonblokjes erbij. Knoflook schoonmaken en door de helft in lengte doen en ook erbij.
Plakken koek dik met mosterd besmeren en met mosterdkant naar benedenn op het vlees leggen. Deksel op de pan, kleinste pitje, sudderplaatje en 3 tot 4 uur late staan. Zo nu en dan even omroeren. De koek lost vanzelf op.
Na die tijd het vlees er voorzichtig uitvissen en op een bord volledig tot draden trekken met behulp van 2 vorken. De laurierblaadjes verwijderen en eventueel de saus met een staafmixer pureren. Dat hoeft niet, maar dan kan je wel een knoflook tegenkomen tijdens het eten.
Het vlees weer toevoegen aan de saus en goed mengen.
Patatten en sla erbij, klaar!
Edit. Dit is voor ongeveer 4 personen, maar wij eten het gewoon twee dagen... Tweede dag vaak met een aardappeltje en groenten zoals bloemkool of zo. Smaakt het ook prima bij.
En nu heb ik er ook trek in....
