Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
hannabelgje schreef: Vlaai=gebakDeze vla ja
Vla= lopende dunne drap als toetje bedoeld
Pudding=zelfde als vla maar dan in vaste vorm
Als vla al vlaai is en pudding is vla, wat is dan pudding?
TMG1961 schreef: Ik gebruik volle melk. Wat bedoel je met nog 24 uur laten staan? In de koelkast of in machine?24 uur extra in de machine, totaal dus 2x24 uur, ik heb er geen ervaring mee hoor, maar las het op het SCD forum.
Geitenmelk had ik al over gelezen dat je die ook kon gebruiken. Wil ik ook eens proberen
TMG1961 schreef: Ik gebruik dezelfde griekse yoghurt..of de turkse met 10%Zou dat het foutje kunnen zijn? Houdbare melk?
Ik vond de yoghurt een minder volle smaak hebben.
Ik probeer het zeker nog eens. Ga eens proberen met andere melk..had nu de volle houdbare van de aldi
En beetje proberen met fermentatietijd..kijken wat voor mij de beste tijdsduur is.
En belangrijkste..kijken hoe ik de yoghurt dikker krijg
TMG1961 schreef: In principe zou je het met houdbare melk kunnen doen.Houdbare melk is bacterietechnisch toch helemaal dood gepasteuriseerd? Dat lijkt me dan met fermenteren niet echt te helpen.
2x24 uur in machine laten staan ga ik niet doen. Denk zelf niet dat het enig verschil zal uitmaken.
Heb nu wel iets anders geprobeerd wat ik online gelezen had..nl flesje yakult toegevoegd en dan 12 uur in machine en dan 12 uur in koelkast. Eens kijken wat dat voor resultaat geeft
Mien 3-tal schreef: Houdbare melk is bacterietechnisch toch helemaal dood gepasteuriseerd? Dat lijkt me dan met fermenteren niet echt te helpen.Daarvoor heb je de starter of paar eetlepels yoghurt..die leveren de nodige bakterietjes voor de fermentatie