Pagina 1 van 1

Eendagskuiken, hoe bereken ik dat in m`n menu

Geplaatst: vr 12 jun 2009, 20:22
door IzMi
Vraag me af waartoe/ hoe ik eendagskuiken moet berekenen in m`n menu.

Ze eten 150 gram per dag per kat.
7 dagen in de week bevleesd bot, 5 dagen in de week spiervlees, 2 dagen in de week orgaan.
Ofwel 50%, 35%, 15%

En hoe verhoud `t kuiken zich in deze?
Rekenen als bevleesd bot lijkt mij het makkelijkst...?

Re: Eendagskuiken, hoe bereken ik dat in m`n menu

Geplaatst: vr 12 jun 2009, 21:29
door koekje
ik reken eendagskuikens als bijna compleet, maar erg arm in bot. dus meer vleesbot toevoegen als je veel kuikens voert.
een kuikentje is een babykipje en zijn botjes zijn nog niet uitgehard.

Re: Eendagskuiken, hoe bereken ik dat in m`n menu

Geplaatst: vr 12 jun 2009, 22:31
door IzMi
[quote="koekje"]
ik reken eendagskuikens als bijna compleet, maar erg arm in bot. dus meer vleesbot toevoegen als je veel kuikens voert.
een kuikentje is een babykipje en zijn botjes zijn nog niet uitgehard.
[/quote]

Oké! Maar je kunt dus zelf een beetje kijken hoe of wat?
Keertje ipv kipkarkas kan dus wel? Als je dat dan maar niet 3x in de week doet....
En als je het dan twee keer wil geven in de week doe je het de ene keer in plaats van bevleesd bot en de andere keer ipv spiervlees. Begrijp ik dat zo goed?

Re: Eendagskuiken, hoe bereken ik dat in m`n menu

Geplaatst: vr 12 jun 2009, 22:34
door koekje
kijk maar wat voor jou de handigste optie is.
hier geef ik sien wat extra vleesbot (zonder kuikens gerekend) en voor ot stop ik ook meer vleesbot in de molen dan ze zonder kuikens nodig zou hebben.

Re: Eendagskuiken, hoe bereken ik dat in m`n menu

Geplaatst: vr 12 jun 2009, 22:37
door IzMi
Soms is het gewoon nog beetje lastig.

Alle horror verhalen over tekorten etc. Dat maakt dat ik soms beetje twijfelachtig ben.
Maar er is dus tóch wel wat flexibiliteit mogelijk..