Pagina 1 van 1

zalm invriezen

Geplaatst: zo 05 nov 2006, 23:20
door Zaniematsu
Hallo allen,

Ik heb gelezen dat je verse zalm koppen eerst minimaal 3 weken moet invriezen. Is dit alleen zo met Zalm? Of ook met andere vissoorten?
Ik voer nl ook graag sardientjes en die geef ik nu vers van de markt.
Als dit ook eerst ingevroren moet worden, zal ik eerst een voorraad in de vriezer moeten gooien.
Groetjes Linda

Re: zalm invriezen

Geplaatst: ma 06 nov 2006, 01:21
door *Robin*
ik dacht dat veel vissen op weg naar de markt al ingevroren zijn geweest onderweg op het schip. maar zeker weten doe ik het niet hoor :-\

Re: zalm invriezen

Geplaatst: ma 06 nov 2006, 09:54
door Helen
Ik vries alles eerst twee weken in! Zowel zalm als sardientjes.

Re: zalm invriezen

Geplaatst: ma 06 nov 2006, 10:07
door Lizzy
Vis uit de zee hoeft in principe niet ingevroren te worden. Uitzondering daarop vormt zalm uit de Pacific Ocean. Nou komt de meeste zalm die wij kunnen kopen uit Noorwegen of Scotland. Die hoeft dus niet ingevroren te worden. Haring komt sowieso niet on-ingevroren aan wal. Om de haringworm te doden is het verplicht om de vis eerst in te vriezen voordat tie aan wal komt.

Re: zalm invriezen

Geplaatst: za 11 nov 2006, 22:52
door Zaniematsu
aha, dank voor de info, toch maar voor de zekerheid invriezen dus de zalm, ik heb geen afzender op zijn kop zien staan  :-\