Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door Dirgni
#3299894
Hoe voeren jullie je kat.
Zie voorbijkomen vanaf een handdoek of dienblad.
Dan wordt ik nieuwschierig waarom het een of het ander. En doe je die handdoek dan bij je gewone was ;D Ik heb niet iedere dag een dieren was :biggrin2:

Ik heb 2 honden op KVV met af en toe barf ( ivm tijd gebrek), 3 amrock krielkipjes, een agapornis en een paard en krijg met een week of 2 een katje erbij.

Katje wil ik ook KVV met af en toe barf en aanvullend prooi voeren zodat ze alles leert eten. Weet ook nog niet of het handig is om haar te voeren naast de honden Dus als iemand daar ervaring mee heeft en deze wil delen dan hou ik me aanbevolen.
#3299899
Mijn katten eten uit hun voerbakjes. Ooit halen ze de grotere stukken (bij barf dan) eruit en eten ze die op de tegelvloer naast hun bakje. Ze eten wel gewoon met de hond erbij, maar dan speel ik politieagent. Mijn hond vindt het niet erg om de katten te helpen hun bakjes leeg te krijgen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
#3299907
Welkom op Barfplaats!

Ik voer ook vanuit voerbakjes. hier ook dat grotere dingen uit het voerbakje worden gehaald en ernaast gegeten. Daarom staat het voerbakje op het vreetkleedje (ik heb wasbare placemats met dierenvoetenprint). Deze was ik apart; niet bij de overige handdoeken.
er zijn veel katten die grotere dingen uit hun bakje halen en ernaast eten, omdat dit makkelijker is. Een dienblad of aparte handdoek oid is dan schoner dan los op de vloer. Ook geeft het de kat in kwestie meer grip, zodat het makkelijker en beter te eten valt.

Ik heb geen hond, maar mijn katten eten wel gescheiden, want ik heb nog meer dingen te doen dan politieagent spelen. Tenzij ze iets te eten krijgen wat de ander niet lust, dan eten ze in dezelfde kamer op hetzelfde moment.
#3299926
Ik was de handdoeken waarop ze eten ook apart van mijn eigen was.
Ik heb 2 sets dus kan afwisselen, maar ik was ze ook niet dagelijks. Ik vouw ze dubbel dus hebben ze zowiezo al 4 kanten waarop ze schoon kunnen eten en gewoon vlees geeft vrijwel geen vlek. 2 keer per week krijgen ze hier kuiken en dat geeft doorgaans wel vlekken.
Ik weet niet precies hoe vaak ik ze was maar ik heb nog nooit gehad dat ze stonken of zo. Dat moet je wel voor zijn.
#3300169
Wolf krijgt zijn eten in een voerbak, maar haalt d stukken er uit om ze er naast op te eten. Dat is dan op de tegelvloer en die wordt na het eten gedweild. Doekjes gebruik ik niet, want het dooivocht trekt er in en tegen dat ik een machine met doekjes heb zijn er al lang maden in de wasmand gaan wonen.
Door Too
#3300211
Hier krijgen ze voer in een bakje op een ( in vieren gevouwen) theedoek grote stukken leggen ze graag naast de bak en als de ondergrond glad is ( zeil, tegel, placemat) is er kans groter dat ze gaan slepen. Ik hoef geen barfvlekken,kuiken of vissenschubben op mijn douchemat :biggrin2: Catoo eet nl in de badkamer.
Ik heb een stapel theedoeken bij de Action gekocht, hele vieze spoel ik even uit, eens in de zoveel tijd doen we een katten was op hoge temperatuur en nog nooit maden in de wasmand gevonden hoo r.
#3300381
Ik voer gemalen barf, en dat krijgen ze op een Ikea-kinderbordje (plastic) op een gevouwen handdoek. Mijn poezels mogen graag stukjes voer uittuffen voor nadere inspectie (vrouwtje is wel lief maar het blijft een mens en dus is de defaultmodus: we worden vast vergiftigd :biggrin2: ). Omdat ze vanwege de honden (die het geen ene reet kan schelen of vrouwtje ze wil vergiftigen, zolang het maar eetbaar is ;D ) op een plank in een open kast en op de wasdroger te eten krijgen, is een handdoek wel zo hygiënisch. Ik was alle dierenhanddoeken (de honden hebben er ook allemaal eentje) apart van onze eigen was.
#3303585
Ik gebruik voor de hond (toch vergelijkbaar ;) ) een deegmatje (of hoe heet zo'n ding) van de action als ondergrond. Voordeel is dat de bak er goed op blijft staan (antislip) en na gebruik was ik hem met een sopje onder de hete kraan af. Overigens gooit ook hij de grote delen buiten de bak om eerst het makkelijke op te eten en daarna het vleesbot aan te vallen op de keukenvloer. Dus die maken we na het eten ook altijd even met een sopje schoon.
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door