Pagina 1 van 1

Riblappen door de vleesmolen, hoe? Update.

Geplaatst: do 18 jun 2015, 14:55
door Jacoba
Maakt het wat uit of deze goed in blokjes of repen door de (elektrische) vleesmolen gaan? Dit i.v.m. het vet wat erdoor zit.

(Als deze vraag niet in de juiste rubriek staat, verplaats hem dan maar  ;))

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Geplaatst: vr 19 jun 2015, 07:51
door Lizzy
Ik begrijp je vraag eerlijk gezegd niet..... :-[

Waarom zou je spiervlees malen?

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Geplaatst: vr 19 jun 2015, 08:04
door Jacoba
Ik maal dit voor de kat. Zij krijgt kvv. Dacht, zet het in deze hoek dan bereik ik meer mensen dan in de kattenhoek maar dat valt nog niet mee ;D.

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Geplaatst: vr 19 jun 2015, 08:07
door Lizzy
Dan nog begrijp ik je vraag niet. Je gooit zo'n riblap toch gewoon door de vleesmolen? Even husselen, klaar?

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Geplaatst: vr 19 jun 2015, 08:21
door Jacoba
Ja, maar zou dat beter pakken als het eerst in blokjes wordt gesneden of in repen? Want ervaring leert dat het vet zich ophoopt achter de maalschijf en dus niet altijd erdoor wordt geduwd. Normaal maak ik eerst blokjes, maar vroeg me af of dit beter zou gaan met repen. Misschien maar gewoon uitproberen dan  ::).

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Geplaatst: vr 19 jun 2015, 10:45
door koekje
Volgens mij maakt het niet uit hoe je het door de molen doet. Maar je mag altijd zelf een deel in blokjes doen en een deel in repen en het versxhil dan hier vertellen  :)

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Geplaatst: vr 19 jun 2015, 12:26
door Anne in Zweden
Ik vind zelf reepjes handiger, omdat de wokkel die zo lekker de molen in trekt. Maar ook blokjes komen er gewoon gemalen uit, hoor! :biggrin2:

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Geplaatst: vr 19 jun 2015, 23:54
door Jacoba
Als ik de volgende keer ga malen, laat ik de uitslag weten. Zal nog wel even duren  ;).

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Geplaatst: za 20 jun 2015, 02:02
door Mowgli
Het vlees hoopt zich minder snel op als het nog half bevroren is.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Geplaatst: ma 22 jun 2015, 16:11
door pearlsofpassion
Inderdaad half bevroren repen malen het eenvoudigst.
En anders het vet regelmatig achter de schijf verwijderen en het vet weggooien.  Als het enkel het vet bijhoudt, vind ik dat een ideale manier om je vlees te ontvetten.  :biggrin2:  Ik heb nog nooit riblappen gemalen, dus verder kan ik er niets over zeggen...

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Geplaatst: ma 22 jun 2015, 18:36
door Jacoba
pearlsofpassion schreef: En anders het vet regelmatig achter de schijf verwijderen en het vet weggooien. Als het enkel het vet bijhoudt, vind ik dat een ideale manier om je vlees te ontvetten. :biggrin2:
En dát is het hem nou net: het vet mag er wél doorheen zitten :P.

Ik maal het altijd vers vanuit de winkel. Hmm... misschien maar eerst wat laten bevriezen.

Wordt dus vervolgd...

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe? Update.

Geplaatst: do 16 jul 2015, 16:38
door Mowgli
Jacoba schreef: Ik maal het altijd vers vanuit de winkel. Hmm... misschien maar eerst wat laten bevriezen.
Hier gaat al het versgekochte vlees standaard een paar uurtjes de vriezer in voordat het in de vleesmolen verdwijnt.

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe? Update.

Geplaatst: do 16 jul 2015, 16:43
door Jacoba
Jee, dat gaat heel wat sneller en fijner in repen! Slurp slurp, en de kg riblappen waren weg. Geen geduw met de stamper en ik heb het idee dat de motor van de machine dit ook fijner vindt...
Dat ik dat niet eerder onder mijn neus heb ontdekt  ::). Bedankt voor de tip! Alleen hoopt er zich toch behoorlijk wat vet tussen de wokkel en het mes op, maar mwah.

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe? Update.

Geplaatst: do 16 jul 2015, 16:48
door Jacoba
@Mowgli:

Ja, dat was ik dus vergeten... Heb het vers gemalen. Het zou inderdaad kunnen schelen wat het vet betreft. Dan gaat dat er misschien wél beter doorheen.