Pagina 1 van 2

konijn

Geplaatst: di 11 feb 2014, 22:22
door cath
heb de vraag ook al ergens anders gesteld, ik zou graag weten als ik een heel konijn zonder kop maal, hoeveel % bot zou ik dan hebben?
bij de kvv konijn hebben mijn katten gemakkelijk krijtpoep!
dus vermoed ik dat vb tinlo toch meer bot bevat!

Re: konijn

Geplaatst: di 11 feb 2014, 22:25
door koekje
Heel konijn met alle organen erin (iig hart en lever en niertjes) zou ik als compleet rekenen, dus van het totaal aftrekken.
Ik heb het vaker gelezen dat katten en honden krijtjes kakken op Tinlo, dus een heel nijntje malen zou best eens een goed experiment kunnen zijn.

Re: konijn

Geplaatst: di 11 feb 2014, 23:27
door cath
dat doe ik al lang, maar ik vraag me gewoon af hoeveel bot het bevat

Re: konijn

Geplaatst: di 11 feb 2014, 23:58
door Annemarie Rijnveld
Ik denk in ieder geval minder dan de ca. 8-15% puur bot die er normaal voor staat, dus bij konijn met kop.

Het is in ieder geval de moeite van het proberen waard, als je zelf over een malert beschikt, of als de slager het voor je wil malen.

Re: konijn

Geplaatst: wo 12 feb 2014, 00:06
door Mowgli
cath schreef: dat doe ik al lang, maar ik vraag me gewoon af hoeveel bot het bevat
Jij hebt de Jupiter toch? Gaat dat hele konijn er makkelijk doorheen? Ik ben aan het overleggen of ik in de toekomst (als ik een slagerbijl heb) ook hele konijnen ga bestellen, omdat konijnenspiervlees te duur geworden is en als ik konijnenhak bestel zit er te weinig spiervlees in (is die van Kiezebrink) in.

Re: konijn

Geplaatst: wo 12 feb 2014, 00:10
door Annemarie Rijnveld
Mowgli schreef: Jij hebt de Jupiter toch? Gaat dat hele konijn er makkelijk doorheen? Ik ben aan het overleggen of ik in de toekomst (als ik een slagerbijl heb) ook hele konijnen ga bestellen, omdat konijnenspiervlees te duur geworden is en als ik konijnenhak bestel zit er te weinig spiervlees in (is die van Kiezebrink) in.
waarom slagersbijl? Ik vind het best wel makkelijk te behappen met een goede wildschaar, of een pizzaschaar door de konijndelen.

Ik heb zon slagersbijltje, maar ik vind het eigenlijk doodeng daarmee te hakken, ik ben altijd bang mis te slaan en mijn eigen hand er af te hakken :-X

Re: konijn

Geplaatst: wo 12 feb 2014, 00:34
door flin
knijn:
9.52 % bot, met kop dat is

Re: konijn

Geplaatst: wo 12 feb 2014, 00:41
door flin
en waarom zonder kop btw?

Re: konijn

Geplaatst: wo 12 feb 2014, 00:54
door Anne in Zweden
flin schreef: knijn:
9.52 % bot, met kop dat is
Echt? Meer bot zit er niet in een knien? Jeutje.

Re: konijn

Geplaatst: wo 12 feb 2014, 01:07
door flin
muisje nog geen 5 % @ Anne  :'( 

:P

Re: konijn

Geplaatst: wo 12 feb 2014, 02:29
door Anne in Zweden
flin schreef: muisje nog geen 5 % @ Anne :'(

:P
En de andere 95%? Hersenen? :biggrin2:

Re: konijn

Geplaatst: wo 12 feb 2014, 10:07
door cath
ik maal het zonder kop, omdat ik het te eng vind, klinkt zeker weer belachelijk,  maar kan het niet!
plus ik denk dat het slecht is voor mijn molen!
ik dacht al dat het minder bot was,, maar wist dit niet zeker!
als je wat extra schouders bijvoegt,  zou je dan aan meer bot komen?

Re: konijn

Geplaatst: wo 12 feb 2014, 10:11
door cath
Mowgli schreef: Jij hebt de Jupiter toch? Gaat dat hele konijn er makkelijk doorheen? Ik ben aan het overleggen of ik in de toekomst (als ik een slagerbijl heb) ook hele konijnen ga bestellen, omdat konijnenspiervlees te duur geworden is en als ik konijnenhak bestel zit er te weinig spiervlees in (is die van Kiezebrink) in.

neen, ik heb een Kenwood mg700!
en ik maal heel het konijn, buiten de kop dus, en dat lukt zeker!
daar zitten trouwens tanden aan,, ik denk niet dat je die mee kan malen!

Re: konijn

Geplaatst: wo 12 feb 2014, 10:17
door cath
Annemarie Rijnveld schreef: Ik denk in ieder geval minder dan de ca. 8-15% puur bot die er normaal voor staat, dus bij konijn met kop.

Het is in ieder geval de moeite van het proberen waard, als je zelf over een malert beschikt, of als de slager het voor je wil malen.
denk je dat een slager dat zou doen, met bot en al?
dat zou wel handig zijn natuurlijk!

Re: konijn

Geplaatst: wo 12 feb 2014, 12:19
door Mowgli
Annemarie Rijnveld schreef: waarom slagersbijl? Ik vind het best wel makkelijk te behappen met een goede wildschaar, of een pizzaschaar door de konijndelen.

Ik heb zon slagersbijltje, maar ik vind het eigenlijk doodeng daarmee te hakken, ik ben altijd bang mis te slaan en mijn eigen hand er af te hakken :-X
Omdat ik het vlees wat door de malert gaat niet volledig wil ontdooien. Ik zie mezelf met mijn slechte hand(en) / pols(en) geen prooidieren knippen. Bovendien komen sommige soorten spiervlees in grote klompen aan, die zijn met een wildschaar niet te knippen.
Het te hakken vlees ga ik niet met mijn hand vasthouden, maar met een vleesvork.