Hier kun je artikelen/informatie over medische zaken posten en vinden, dat als naslagwerk kan dienen voor de forumleden. Dit is GEEN vragen of discussie-categorie.

Moderator: Charlie Angel

Door Lupa
#14228
Groene leem kan bij dieren zowel uitwendig als inwendig ingezet worden bij diverse aandoeningen en is zowel geschikt voor inwendig als uitwendig gebruik, met in acht name van de contra indicaties welke u verderop in de tekst ziet staan.

Uitwendig:
Uitwendig kan de leem gebruikt worden door deze op de huid/vacht aan te brengen al dan niet voorzien van een windsel of pakking b.v. bij verrekkingen, verstuikingen, gewrichtsontstekingen en blessures.
Bij tandproblemen/ontstoken tandvlees bij een dier kunnen de tanden gepoetst worden met groene leem.
Leem stilt jeuk en kan daardoor heilzaam zijn bij dieren die steeds hun huid openkrabben.

Inwendig:
Op verschillende manieren kan leem inwendig ingezet worden voor dieren. B.v. in de vorm van leemwater als middel tegen (chronische) diarree, misselijkheid, dunne darmontsteking en zweren in het maag darm kanaal. Er is zelfs aangetoond dat leemwater een genezende werking kan hebben bij Parvo. Veel dieren met spijsverteringsproblemen gaan uit zichzelf leemwater drinken en met name paarden zijn er dol op!
Bij dieren die wat vermoeid zijn en wat algemene niet ernstige kwaaltjes en ongemakjes hebben is een kuur met groene leem aan te bevelen. Middels zo'n inwendige reinigingskuur worden gifstoffen en niet in het lichaam thuishorende afvalstoffen opgezocht en uitgescheiden. U kunt dit dus echt zien als een reiniging van het lichaam. Daarnaast bevat leem veel heilzame mineralen, sporenelementen en enzymen en brengt deze in het lichaam.
Een complete reinigingskuur met leem duurt twee weken voor dieren.

Leem kan niet inwendig gebruikt worden bij een dier dat allopathische medicijnen gebruikt. Leem neutraliseert de medicatie en doet deze uit het lichaam verdwijnen. Ook dieren die stalen pinnen in het lichaam hebben kunnen geen leem gebruiken. Daar leem het lichaam ontdoet van stoffen die niet lichaamseigen zijn, dit geldt ook voor andere voorwerpen welke niet lichaamseigen zijn in het lichaam, kunnen deze dieren leem niet inwendig gebruiken. Hieruit blijkt dat Leem heel krachtig is, een prachtig middel, maar niet voor ieder dier geschikt.

Ondanks alle contra-indicaties welke ik hieronder uitgebreid zal weergeven is leem een prachtig en krachtig middel dat zowel inwendig als uitwendig ingezet kan worden al dan niet in combinatie met andere alternatieve therapieën zoals b.v. aromatherapie. Leem werkt harmoniserend in vele gevallen.

Leem mag niet uitwendig op de huid gebruikt worden bij:
* Hart- en vaatziekten
* Op de hartstreek
* Na de maaltijd op de maagstreek
* Op verse wonden. (tenzij dit door mij in overleg met uw dierenarts
  toegepast kan worden onder zijn/haar supervisie)
* Op plaatsen waarbij gevaar is voor bloedingen.
* Op de buik tijdens de loopsheid.
* Warme kompressen mogen niet gebruikt worden bij koortsende ziekten.
* Bij hart-, lever-, nierstoornissen (tenzij in overleg met uw dierenarts)
* Op blaas en eierstokken kan uitsluitend lauwe of warme leem toegepast
  worden en dit kan enkel geschieden in overleg met uw dierenarts.

Leem mag niet inwendig gebruikt worden wanneer/bij:
- Wanneer uw dier allopathische (=reguliere) medicatie gebruikt
- Nooit gelijktijdig met maaltijden, enkel tot een half uur voor de maaltijd of drie    uur  
na de maaltijd
- Bij aanhoudende verstoppingen.
- Wanneer het dier iets ingeslikt heeft en er een obstakel is in de darmen.
- Indien het dier een hoge bloeddruk heeft dient u dit te melden, het dier kan
 dan slechts in beperkte mate leem gebruiken.
- Nooit langer dan 2 weken achter elkaar gebruiken.

Het komt zelden voor dat een dier allergisch is voor leem.

Wat is groene leem?
Groene leem is een door universitaire laboratoria geverifieerde geneeskrachtige leem, die indien zij aan het zonlicht wordt blootgesteld daaraan kracht ontneemt en zeer actief wordt. Deze activering blijft jarenlang bestaan. Groene leem is een levende stof, rijk aan mineralen, sporen en enzymen.
Leem werd in de oertijd gebruikt als huidreiniger en voor wondbehandeling. In de oude medische geschriften van bijv. Avicenna wordt er melding van gemaakt. In onze tijd eten natuurvolken in Afrika, Amerika en Australië klei tegen diarree, misselijkheid of maagpijn. In het evangelie van Johannes geneest Jezus een blinde door op de grond te spuwen en een kleipleister te maken die hij daarna op de ogen van de blinde aanbracht. In de vorige eeuw hebben o.m. de Duitse natuurgeneeskundigen Kneipp, Just en Felke bijgedragen tot een heropleving van leem-behandelingen. Mahatma Gandhi in India was een groot voorstander van het gebruik van leem als geneesmiddel. Veel boeren behandelden van oudsher de kwalen van hun huisdieren en vee met leem. Vaak was het aan wilde dieren te danken dat men de plaatsen met helende aarde ontdekte. Men had opgemerkt dat gewonde dieren zich op speciale plaatsen in de modder wentelden en daarna snel genazen.

Vertagil:
Het product dat ik in mijn praktijk gebruik is Vertagil, dit is een geneeskrachtige groene leem welke zowel voor inwendig als uitwendig gebruik geschikt is (althans, het betreffende product dat ik gebruik van Vertagil). Groene leem bevat veel heilzame mineralen zoals aluinaarde, aluminium, ijzer, silicium, calcium, magnesium, natrium en kalium. Er zijn restsporen van waterstof, titanium, chloor, fosfor, koolstof, mangaan en zwavel in aangetroffen. Het is rijk aan enzymen, die het opnemen van mineralen en vitaminen bevorderen. Het hoge gehalte aan kiezelzuur werkt gunstig op o.a. het bindweefsel, haren, nagels en lage bloeddruk.

Een consult voor behandeling met Groene Leem zal zeer wisselend van aard zijn gezien de vele klachten waarbij Leem ingezet kan worden en de vele manieren waarop Leem toegepast kan worden. Om die reden is hiervoor geen standaardtarief te geven. Een behandeladvies zal gezien de klacht van het dier redelijk simpel tot zeer uitgebreid zijn. Het tarief voor een consult voor uw dier is dus afhankelijk van de tijdsduur van het consult en ligt bij een uitgebreid advies gelijk met de prijs voor de andere consulten.

Deze informatie komt van de site van:

Monique Hendriks
Praktijk Parcival
http://home.wanadoo.nl/praktijkparcival/
Laatst gewijzigd door Lupa op vr 03 okt 2008, 09:06, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#1058634
Noot Lizzy: wij verstrekken al sinds jaar en dag groene leem tegelijkertijd met de maaltijd. Wij zien derhalve geen argument om dat niet te doen.

Barfplaats wordt gesponsord door