Pagina 1 van 1

Nierproblemen en middelen

Geplaatst: za 12 aug 2006, 18:19
door Lizzy
Fortekor  is van orgine een regulier hartmedicijn. De bijwerkingen van het medicijn bleken gunstig voor de werking van de nieren. Mijn kat krijgt trouwens al een lange tijd Fortekor en doet het er prima op.

Ipakitine wordt gegeven bij chronische nierproblemen. Ook een regulier middel, net als Fortekor.

Rehmannia is een mengsel van chinese kruiden. Er staat helaas niet bij welke kruiden. Ik ken het middel niet persoonlijk.

Blaas- en Nier compositum van Groene OS bevat: Aqua, Solidago virga aurea, Orthosiphonis, Uva ursi, Betula, Berberis, Echinacea purpurea, Uncaria tomentosa, Hydrastis canadensis., Cantharis, Ethanolum. Het wordt bij alle blaas- en nierproblemen of klachten veroorzaakt door het minder functioneren van de blaas en/of nieren, zoals blaasontsteking, nier- en blaasstenen gegeven.

Nier Tonicum van MacSamuel bevat Solidago en Lespedeza D3 wordt gegeven bij chronische interstitiele nefritis of schrompelnier.

Lespedeza D6 een homeopathisch middel van een Chinees kruid. Wordt gegeven bij chronische nierproblemen. Dringt uraemie terug.

Solidago is een fytotherapeutisch middel. Het werkt ontstekingsremmend, pijnstillend, weerstandsverhogend en bindweefselversterkend. Het wordt ingezet bij acute, chronische en recidiverende ontstekingen van de blaas, nieren en urinewegen. Daarnaast bevordert Solidago de uitscheiding van gifstoffen.