Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Jantina
#1659300
Zit even met een dilemma.
Bas gat momenteel meer dan super (*afkloppen*). Verdraagt meer dan ooit tevoren en zit helemaal top in zijn vel!
Heb hem nu sinds augustus geen vlooien/teken behandeling meer gegeven, op 1 keer de Ecostyle pipet na, maar hij werd gek van de lucht dus dat heb ik er afgewassen.
Teken kan ik redelijk op afstand houden gelukkig. Maar sinds de verhuizing heeft hij wel af en toe een vlo. En zijn vriendin waar hij bijna dagelijks mee speelt (van collega) ook. Kan best zijn dat hij wat van buiten oppikt oid. Omdat we momenteel met 2 volwassenen en 1 hond in 1 kamer leven (verbouwen!) (wat dus betekend dat de hond op bed slaapt) houd ik die vlooien wel even liever buiten de deur indien mogelijk... Omdat het nu zo goed met hem gaat, twijfel ik dus heel erg om hem wel een Frontline pipetje te geven. Mijn gevoel zegt dat hij het nu wel kan hebben... En Frontline is niet 1 vd sterkste middelen toch? Wat zouden jullie doen? Preventief handelen?
Door K&D
#1659421
frontline gebruik ik zelf niet, maar als het je alleen om vlooien gaat dan is advantage ook een optie. Bij mijn weten is dat één van de mildere middelen wat zelfs aan epi-honden gegeven wordt.
Hoe je hond erop reageert is altijd afwachten.
#1659437
Ik weet niet of het een van de sterkste middelen is, het komt wel in de bloedbaan terecht. Mijn moeder d'r kat heeft er ooit een epileptische aanval van gekregen en sindsdien komt frontline zowel bij haar als bij mij thuis er niet meer.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door