Pagina 1 van 1

wormen

Geplaatst: wo 04 feb 2004, 14:14
door boda
ik heb het een en ander al gelezen op deze site over wormen maar ik wilde nog toevoegen wij hebben 2 sharpeis ze zijn 12mnd. en 15mnd. en als wij ons boris van 15mnd. een wormkuur geven dan geeft hij ong. na een half uur over nou lees ik hier dat je niet verplicht bent om een wormkuur te geven en die van ons krijgen brokken royaal canin en geen vers vlees als ik over stap op vers wat kan ik ze dan geven.

coby

Re:wormen

Geplaatst: wo 04 feb 2004, 14:22
door Paul_Barte
Coby een wormenkuur geven helpt niet om wormen te voorkomen en als een hond geen wormen heeft is het zinloos om er een wormenkuur (lees vergif) in te gooien.

Hou de poep in de gaten en als je twijfelt of er wormen in zitten (of je moet ze zien zitten natuurlijk) laat dan wat poep onderzoeken.

Je kunt dan gericht de hond behandelen op het moment dat er wormen aanwezig zijn.
Is de hond wormvrij wilt dat niet zeggen dat de hond over 3 weken of en maand geen wormen kan hebben.

Probeer bij de hond die moet overgeven een ander soort middel. Van het ene middel gaat een hond aan de race, van een ander middel moeten ze overgeven en weer bij een ander midel merk je totaal niets...en die moet je hebben ;D

Voor de ene hond is het Flubenol wat probleemloos gegevn kan worden maar voor zijn broertje of zusje kan dat een heel ander middel zijn.

Moet bekennen dat zolang ik vers voert nog nooit een worm heb kunnen ontdekken.

Re:wormen

Geplaatst: wo 04 feb 2004, 15:49
door boda
welk vers vlees moet ik dan mijn hondjes geven

Re:wormen

Geplaatst: wo 04 feb 2004, 15:55
door sylvia