Moderator: Lizzy
Lizzy schreef: Over Pottenger: http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... eadid=2893Thanks, ik ben zo'n muts met namen
202spots schreef: Toevallig OOK in dezelfde WDJ als 't wolvendiet is er 'n article over glutenfree diet door Dr. Symes.Als je dat zou willen doen, graag!
Heel toevallig had Dr.Dodds tegelijkertijd 'n onderzoek gedaan i.v.m honden met epilepsy(waar 't ook heel goed voor is)
Wil het hier niet plakken,maar als iemand 't wil hebben dan kan ik 't wel prive sturen.
harns49 schreef: Thanks, ik ben zo'n muts met namenGraag gedaan. Ik moet ook steeds nadenken hoe de man ook alweer heet, maar ik wist dat tie in de bieb stond !
Hitam schreef: De afwijkingen in Pottengers katten waren zo goed als geheel te wijten aan een taurinegebrek.Vind je het erg dat ik het qua wel of niet koken niet met je eens ben? Ik hecht hier toch erg veel waarde aan hetgeen JdBL schrijft. Leg eens een stuk gekookt vlees een weekje of wat weg. In een vleesput. De groene, bedorven smurrie loopt uit zichzelf de put uit. Ongekook vlees rijpt. Maar bederft niet. Ik vind dat genoeg reden om te zeggen dat koken wel verkeerd is, eerlijk gezegd.
Gekookt met taurine had een heel ander beeld gegeven.
Ik denk dat koken op zich niet zo heel verkeerd is, hoewel rauw beter is.
Ook vaccinaties veranderen niet de genen van dieren.
Heel veel erfelijke afwijkingen zijn er gewoon ingefokt door rassen te fokken. Het is nu eenmaal onontkomelijk om inteelt te plegen om een ras te laten ontstaan. Kan niet anders. Daarna kun je proberen zo goed mogelijk die problemen er uit te fokken maar meestal fok je daarmee weer andere problemen in een ras.
Of zoals Midas Dekkers wel eens gezegd heeft: een ras is een krampachtig in stand gehouden erfelijke afwijking.
En dat kun je niet rechttrekken door goede voeding en niet of weinig enten. Je kunt wel een aantal problemen verdoezelen maar of dat wenselijk is?
Hitam schreef: De afwijkingen in Pottengers katten waren zo goed als geheel te wijten aan een taurinegebrek.Het was toch zo dat Potenger de ene helft katten gekookt voedsel gaf en de andere helft hetzelfde maar dan rauw? Dat de rauw gevoerde katten geen afwijkingen vertoonden?
Gekookt met taurine had een heel ander beeld gegeven.
Ik denk dat koken op zich niet zo heel verkeerd is, hoewel rauw beter is.
Ook vaccinaties veranderen niet de genen van dieren.
Heel veel erfelijke afwijkingen zijn er gewoon ingefokt door rassen te fokken. Het is nu eenmaal onontkomelijk om inteelt te plegen om een ras te laten ontstaan. Kan niet anders. Daarna kun je proberen zo goed mogelijk die problemen er uit te fokken maar meestal fok je daarmee weer andere problemen in een ras.
Of zoals Midas Dekkers wel eens gezegd heeft: een ras is een krampachtig in stand gehouden erfelijke afwijking.
En dat kun je niet rechttrekken door goede voeding en niet of weinig enten. Je kunt wel een aantal problemen verdoezelen maar of dat wenselijk is?
harns49 schreef: Misschien versluier je de problemen als je beperkt vaccineert en verantwoord voert maar dat doen we met onszelf toch ook?Het kan aan mij liggen (dat ik het niet begrijp), maar ik begrijp werkelijk niet hoe niet vaccineren de boel zou versluieren... Ik vind eerder dat het tegenovergestelde waar is. Hoe kun je nou iets versluieren door juist natuurlijk te werk te gaan? Juist door wel te vaccineren verbreekt je misschien juist wel de wet van "het recht van de sterkste". Het voeren van biologically appropriate voer kan (in mijn ogen) al helemaal niks versluieren. Dit is gewoon voeren zoals het 'speci' is. Hem in zijn werkelijke waarde laten. Dat kan toch niks versluieren?
Hitam schreef: Neem nu Spike. Hij heeft een glutenallergie, mogelijk is dat erfelijk. Nu houdt je hem gezond op glutenvrij vers eten en door niet te overvaccineren.We kletsen lekker langs elkaar heen denk ik
Als je dat van jongs af aan doet bij een hond die glutenallergie heeft dan merk je niets aan de hond, hij lijkt gezond maar als je hem gebruikt om te fokken kun je de glutenallergie wel doorgeven.
Dat bedoel ik met verdoezelen. Dat geldt alleen voor honden waar je mee wilt fokken. Voor het individu is het alleen maar goed.
Hitam schreef: Neem nu Spike. Hij heeft een glutenallergie, mogelijk is dat erfelijk. Nu houdt je hem gezond op glutenvrij vers eten en door niet te overvaccineren.Het feit dat de hond een glutenallergie heeft gekregen is misschien juist wel veroorzaakt door die troep in brokken en entingen. Feit is ook dat een carnivoor gewoon geen grote hoeveelheid gluten zou mogen binnen krijgen... Of het genetisch bepaald is weet je nooit met 100% zeker. Maar of je nu dit voorbeeld neemt of het omdraait, fokken blijft gokken. Wat ik bedoel is het volgende: men neme een hond die niet meer in staat is om rauw voer te verteren (vreemd, wat een carnivoor hoort gewoon rauw vlees te kunnen verteren - maar ze bestaan). Maar deze hond voer je met brokken. Niks aan het handje, dus je gaat met deze hond fokken. Je verdoezelt hier zijn genetische gebrek.
Als je dat van jongs af aan doet bij een hond die glutenallergie heeft dan merk je niets aan de hond, hij lijkt gezond maar als je hem gebruikt om te fokken kun je de glutenallergie wel doorgeven.
Dat bedoel ik met verdoezelen. Dat geldt alleen voor honden waar je mee wilt fokken. Voor het individu is het alleen maar goedDus als je het zo bekijkt verdoezel je altijd wel wat.... Ook met brokken en wel te vaccineren. Als ik dan moest kiezen tussen een pup uit ouders die op een natuurlijke wijze gehouden zijn en geen gebreken vertonen en een pup uit ouders die op onnatuurlijke wijze gehouden zijn en wel gebreken vertonen: dan kies ik toch voor die eerste!
En bij mij loopt het rauwe vlees ook uit de koelkast als ik niet oppas. Dat wordt ook groen, en volgens mij minder snel dan gekookt vlees, maar daar durf ik niet om te wedden. Zou weer een lekker proefje zijn.Ik heb de test gedaan. Moet je beide (gekookt en rauw) vlees natuurlijk wel onder de juiste omstandigheden bewaren zodat er geen vliegen bij kunnen enzo. Niet te warm en niet te koud. Rauw vlees rijpt. Ergo, ik ken een slager die wekenlang gerijpt rauw vlees verkoopt voor menselijke consumptie.
Hitam schreef: Neem nu Spike. Hij heeft een glutenallergie, mogelijk is dat erfelijk. Nu houdt je hem gezond op glutenvrij vers eten en door niet te overvaccineren.Volgens deze theorie moet je dus een dier verkeerd voeden om te kijken of hij daar tegen kan , als hij daar niet tegen kan dan is er iets niet goed.........vreemde redernatie
Als je dat van jongs af aan doet bij een hond die glutenallergie heeft dan merk je niets aan de hond, hij lijkt gezond maar als je hem gebruikt om te fokken kun je de glutenallergie wel doorgeven.
Dat bedoel ik met verdoezelen. Dat geldt alleen voor honden waar je mee wilt fokken. Voor het individu is het alleen maar goed.
En bij mij loopt het rauwe vlees ook uit de koelkast als ik niet oppas. Dat wordt ook groen, en volgens mij minder snel dan gekookt vlees, maar daar durf ik niet om te wedden. Zou weer een lekker proefje zijn.
sylvia schreef: Volgens deze theorie moet je dus een dier verkeerd voeden om te kijken of hij daar tegen kan , als hij daar niet tegen kan dan is er iets niet goed.........vreemde redernatieJa tegen deze redenatie loop ik iedere keer aan.