Pagina 1 van 1

Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: do 17 feb 2005, 14:58
door Bounty
Hoi,

We hebben gisteren de ribben gekregen van Huub, de man van Erna ;D De hondjes zijn weer blij.

Hierbij wil ik Gino en Erna heel erg bedanken ;D

Weet iemand hoe ik makkelijk de ribben (geit/lam) kan zagen of snijden?

Ik ben op zoek naar nieuw gereedschap.
Wie heeft suggesties?

Groetjes Bounty

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: do 17 feb 2005, 15:52
door Bounty
Watvoor soort schaar? Schaar voor de tuin of huis tuin keukenschaar?

Ik heb het geprobeerd met een mes (keukenmes) maar ik kom er gewoon niet doorheen.

Door het vlees kom ik wel, maar het bot lukt dus niet ???

Lupa schreef: als je tussen de ribben door met een schaar knipt dan moet het lukken

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: do 17 feb 2005, 16:04
door Peet
Een wildschaar misschien?
Of een sterke snoeischaar?

Misschien is het makkelijker om je honden het te laten eten totdat jij vindt dat ze genoeg hebben, en het dan afpakken.

Anders zou je zo'n hakbijl kunnen proberen....maar pas wel op voor je vingers en je aanrechtblad... :-X :P

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: do 17 feb 2005, 16:06
door Peet
Afbeelding

(horrorplaatje ;D)

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: do 17 feb 2005, 16:11
door 202spots
De foto's van gereedschap (in de bieb ) doen 't niet)
De knipper met de lange handvatten gaat goed voor hardere botten zoals rib en nek,de korte knipschaar is goed met kip e.d.

Afbeelding

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: do 17 feb 2005, 16:39
door sylvia
Ik heb ook die geitenribben en ik snij ze met een vleesbijltje tussen de ribben in en dat gaat goed, als er rug stukken bijzitten doe ik het met de handzaag door zagen.

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: do 17 feb 2005, 17:46
door Erna
Wij hebben een hamer en bijl gebruikt. Gewoon de doe het zelf spullen. ;D

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: do 17 feb 2005, 18:49
door Nelly
Jeetje Dory, wat ben jij gevaarlijk :o!

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: za 19 feb 2005, 00:48
door Bounty
Ik was gisteren bij mijn ouders en dan nog vergeet ik zo'n chinese hakmes/bijl ???

Dus momenteel pas ik de "weghaal methode " toe ;D

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: za 19 feb 2005, 13:39
door Lizzy
Wij gebruiken een rozensnoeischaar. En dan moet je tussen de ribben door knippen.

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: za 19 feb 2005, 13:40
door Lizzy
De vleesschaar uit het plaatje van Dory lijkt er et meest op.

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: vr 25 feb 2005, 12:51
door Lil
Bounty schreef: Hoi,

We hebben gisteren de ribben gekregen van Huub, de man van Erna ;D De hondjes zijn weer blij.

Groetjes Bounty
Loopt die arme man nu zonder ribben??? ;D

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: vr 25 feb 2005, 13:06
door the dude
Ik gebruik een groot hakmes. (lemmet ong.30 cm, rond de 1.5 kilo zwaar), zoals het horrorplaatje hierboven.

Gaat overal doorheen maar kijk echt goed uit want daarmee hak je dus echt zo je vinger/arm af.

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: vr 25 feb 2005, 13:21
door Red_Hunter
Lil schreef: Loopt die arme man nu zonder ribben??? ;D

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Re:Vraagje van Ilse en Bounty

Geplaatst: vr 25 feb 2005, 15:00
door Marion
Peet schreef: Afbeelding

(horrorplaatje ;D)
Ik heb ook zo'n slagersmes en daarmee hak ik botten doormidden of in ieder geval ver genoeg dat ik ze daarna kan breken en knippen met de schaar. Met een snoeischaartje lukt het ook wel eens.

Ik zou persoonlijk geen eten afpakken van je hond. Zorg gewoon dat de porties grooot of klein genoeg zijn ;)