Pagina 1 van 1
Structuur van de gedroogde eendenpootjes (met foto's)
Geplaatst: zo 20 mar 2011, 11:15
door BubbaBling
Ik hed het gedroogde bot eens gecrushed, dit was het resultaat:
Ik vind dat de structuur wat brossig is, makkelijk te breken.
Er blijven soms wel wat stukjes scherp stukjes uit steken na het breken.
Zelfs na het kapot slaan en het zien van het bot twijvel ik nog steeds :-\
Het is dus aardig bros, maar toch soms wat scherp uitstekende randjes :(
Re: Structuur van de gedroogde eendenpootjes (met foto's)
Geplaatst: zo 20 mar 2011, 11:26
door orinake
Mja wat is scherp :s aan eendenruggen kipkarkassen en konijnkarkassen haal ik soms ook men vingers open :s als ik dat allemaal niet meer mag geven schiet er niet veel meer over he :s
Re: Structuur van de gedroogde eendenpootjes (met foto's)
Geplaatst: zo 20 mar 2011, 11:28
door BubbaBling
orinake schreef:
Mja wat is scherp :s aan eendenruggen kipkarkassen en konijnkarkassen haal ik soms ook men vingers open :s als ik dat allemaal niet meer mag geven schiet er niet veel meer over he :s
Ja klopt dat vind ik ook.
Maarrr.. dat bot wat jij noemt is zacht en zit nog ene soort vocht in, dus makkelijk te verteren.
Maar goed, ik blijf het geven en ga in de gaten houden als ze aan dat gedeelte beginnen te knabbelen hoe het eruit ziet

Re: Structuur van de gedroogde eendenpootjes (met foto's)
Geplaatst: zo 20 mar 2011, 11:30
door orinake
De mijne bijten de voetjes open op het gewrichtje... dan eten ze de eerste kant op en dan pas de andere kant

Re: Structuur van de gedroogde eendenpootjes (met foto's)
Geplaatst: zo 20 mar 2011, 11:30
door BubbaBling
Re: Structuur van de gedroogde eendenpootjes (met foto's)
Geplaatst: zo 20 mar 2011, 12:16
door Lonaa
'gewone' botten zijn ook scherp toch? Hamer maar eens een kippenpoot kapot, daar zitten pas scherpe stukken aan.
Re: Structuur van de gedroogde eendenpootjes (met foto's)
Geplaatst: zo 20 mar 2011, 12:41
door BubbaBling
Lonaa schreef:
'gewone' botten zijn ook scherp toch? Hamer maar eens een kippenpoot kapot, daar zitten pas scherpe stukken aan.
Ja daarom blijven ze t ook krijgen.
Maar wat houdt 'splinteren' dan in? En het verschil tussen gebakken, gedroogd, en rauw bot...
Re: Structuur van de gedroogde eendenpootjes (met foto's)
Geplaatst: zo 20 mar 2011, 12:48
door Lonaa
BubbaBling schreef:
Ja daarom blijven ze t ook krijgen.
Maar wat houdt 'splinteren' dan in? En het verschil tussen gebakken, gedroogd, en rauw bot...
Volgens mij, splinteren alle botten in principe. Alleen kipsplinters zijn makkelijker te verteren dan rundersplinters.