Pagina 1 van 1

reerug

Geplaatst: za 18 dec 2004, 19:14
door ducktails
Ik heb van de poelier een reerug karkas gekregen.
Wat vinden jullie ervan , zijn dat wel de juiste botten voor de boxies? Het zijn de wervels.
Ria

Re:reerug

Geplaatst: za 18 dec 2004, 21:28
door Lizzy
Ik zou het een paar weken invriezen maar beslist aan mijn honden geven!

Re:reerug

Geplaatst: za 18 dec 2004, 22:39
door ducktails
Waarom invriezen?
Het is als het ware het hele wervelkanaal.
Zal ik het in stukken zagen en aan de honden geven?
Ria

Re:reerug

Geplaatst: za 18 dec 2004, 23:31
door Lizzy
ducktails schreef: Waarom invriezen?
Het is als het ware het hele wervelkanaal.
Zal ik het in stukken zagen en aan de honden geven?
Ria
Is het van een wilde ree? Volgens mij moet wild altijd ingevroren worden vanwege eventuele parasieten. In stukken zagen lijkt me een goed plan!

Re:reerug

Geplaatst: zo 19 dec 2004, 01:21
door 202spots
ducktails schreef: Ik heb van de poelier een reerug karkas gekregen.
Wat vinden jullie ervan , zijn dat wel de juiste botten voor de boxies? Het zijn de wervels.
Ria
Zullen ze vast wel lekker vinden!!
Meestal wanneer ik 'n ribbekast van geit of lam heb,dan
is de wervels ook door de helft gezaagd,is dat bij deze ook?
Of zijn 't nog "ronde" wervels? Als het in z'n geheel is zou ik proberen om hele ruggegraat in de lengte te zagen,dus dat de wervels in de helf gezaagd zijn,zoals deze geitenribben met ruggenwervel aan de rechter kant

Afbeelding

is wat je hebt zo iets maar dan zonder de ribben?

Re:reerug

Geplaatst: zo 19 dec 2004, 21:08
door ducktails
Hoi Dory,
Ik heb gewoon de hele ruggegraat, de wervelkolom als het ware.
Zal er morgen eens mee aan de slag.....en dan in de vriezer.
bedankt!!

Re:reerug

Geplaatst: ma 20 dec 2004, 23:19
door herintreder
Ik voer regelmatig de wervelkolom van het rund, zit veel vet en spier aan , en veel merg wat een hele kluifpartij is voor de hond, gaat heel veel van op , nagenoeg geen restanten .

dus een ree'tje is nog smakelijker

succes Joop