Pagina 1 van 1

kleine tip voor gf-makers

Geplaatst: wo 29 sep 2004, 20:28
door jelle
Hoi

Even een kleine tip voor wie er wat aan heeft:

misschien heb ik niet de meest briljante keukenmachine, maar bij het maken van GFmix heeft ie nog wel eens moeite om alles goed dooreen gemixt en gemalen te krijgen omdat het een beetje "droog" is allemaal (afhankelijk van welke GF je erin gooit natuurlijk).

De oplossing waar ik op kwam is zo simpel als maar kan: een scheutje (sinaas)appelsap erdoor (ander vruchtensap zal ongetwijfeld ook werken, wel "echt" sap lijkt me en geen Cmerk dubbeldrank oid) en het hele spulletje wordt lekker smeuig en draait prima in de molen!
De molen kan het op deze manier ook wat fijner hakken, bevorderend voor de verteerbaarheid zo denk ik.

Re:kleine tip voor gf-makers

Geplaatst: wo 29 sep 2004, 20:36
door gonny
laat maar lekker draaien!!! ;D
slim hoor!!! ;)

Re:kleine tip voor gf-makers

Geplaatst: wo 29 sep 2004, 23:50
door Charlotte
Dat is zeker een goede tip.
Als ik een gf maak met weinig fruit krijg ik ook altijd een droge derrie. Ik heb wel een hele fijne keukenmachine maar het duurt dan wat langer voordat het helemaal fijn is. Normaal deed ik er een klein scheutje warm water bij.

Re:kleine tip voor gf-makers

Geplaatst: do 30 sep 2004, 12:34
door laura
wij doen het idd ook altijd met wat water. Een beetje sap is een goed idee. Sinaasappels zitten bij ons bijna nooit door de mix (we eten ze zelf niet). Een beetje sap is dan idd niet weg!

Re:kleine tip voor gf-makers

Geplaatst: do 30 sep 2004, 21:04
door ziggy
Waarom sap?
gooi er 1, gepelde, sinaas in of een heeeeel rijpe peer of appel of meloen of grape fruit. Niets is beter dan vers fruit om de gf-mix gemakkelijker te mengen.
Een komkommer is ook nogal sappig.
Groet,
Vic.

Re:kleine tip voor gf-makers

Geplaatst: do 30 sep 2004, 21:48
door Yari
ziggy schreef: Waarom sap?
gooi er 1, gepelde, sinaas in of een heeeeel rijpe peer of appel of meloen of grape fruit. Niets is beter dan vers fruit om de gf-mix gemakkelijker te mengen.
Een komkommer is ook nogal sappig.
Groet,
Vic.
Ik doe er inderdaad vaak een sinaasappel doorheen die ik geschild heb met een dunschiller, zodat alleen de oranje laag eraf is en het witte nog aanwezig is. Die witte laag schijnt hele goede stoffen te bevatten die goed zijn voor o.a. de hersenen (ben de naam ff kwijt).
Beter dus dan alleen sap toevoegen inderdaad! ;)