Gotan schreef:
Ik kan en wil wel overstappen op vers vlees maar wat houd dit in ?
Mag ik de kippennek dus ook niet als tussendoortje af en toe voeren ?
Versvlees is dus een kant-en-klare voeding. Hier de merken + sites:
http://www.ahv-breda.nl
http://www.banditvoeding.nl
http://www.bibidiervoeding.nl
http://www.carnibest.nl
http://www.ducknatuurvoeding.com
http://www.energique.nl
http://www.prinspetfood.nl
http://www.rodipetfood.nl
Maar, je hoeft natuurlijk niet eerst op versvlees over te gaan... hoewel het voor sommige mensen makkelijker is om eerst over te stappen naar versvlees (zodat de hond al direct gezonder eet) om daarna over te stappen naar zelf samengestelde maaltijden. Dan hebben ze in de tussentijd de tijd om zich te verdiepen.
Want ik neem aan (als ik het mis heb, corrigeer me dan gerust) dat jij zo snel mogelijk van de brokken af wil naar een meer gezonde en natuurlijke voeding?
Ik raad het je niet aan om kippennekken tussendoor te geven. Ik zou zelf de kippennekken gebruiken als maaltijd, om je hond te laten wennen aan het eten van botten, dus om over te schakelen naar een zelf samengestelde voeding.
Als je zelf voer wilt gaan samenstellen:
Om te beginnen is het altijd handig (als je dus zelf direct wilt gaan samenstellen) om een of meerdere boeken over dit onderwerp in huis te halen. In dit onderwerp kun je een aantal boektitels vinden:
http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... eadid=2303
Het is altijd handig, in het begin, om je even vast te houden aan 1 methode van voeren. Neem bijvoorbeeld de methode van Ian Billinghurst. In deze methode is het de bedoeling dat je je hond niet iedere dag probeert compleet te voeren (dat geldt overigens wel voor de meeste methodes). In 1 of 2 weken tijd is het de bedoeling dat je ongeveer de volgende percentages voert:
**60% rauwe vleesbotten die voor 50% uit vlees en 50% uit bot bestaan. Je begint met kippennekken en daarna kun je andere botten gaan proberen. Toverwoord is: langzaam opbouwen. Meer over botten in dit onderwerp:
http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... readid=801
Over botten kun je ook meer zien en lezen op onze ondersteunende site BarfClub:
http://www.barfplaats.nl/barfclub/Botten.htm
**15% tot 20% rauwe gepureerde groentes en fruit. Meer over hoe je groentemix kunt maken kun je zien op:
http://www.barfplaats.nl/barfclub/Groenten.htm
**10% tot 15% orgaanvlees. Denk hierbij aan runderhart, kalfslever, lamslever/niertjes of hart, kippenlever/hart/maag, pens, etc. etc. Meer hierover kun je zien op:
http://www.barfplaats.nl/barfclub/orgaanvlees.htm
**5% tot 10% gezonde tafelrestjes en/of supplementen. Denk bij tafelrestjes aan af en toe een schepje rijst of brood ofzo (niet te veel) en voor supplementen:
http://www.barfplaats.nl/barfclub/Suplementen.htm
En met zelf samenstellen is het dus de kunst om te beginnen, langzaam op te bouwen maar ook binnen een aantal weken/maanden de botsoorten, vleessoorten, orgaanvleessoorten, groentesoorten zoveel mogelijk af te wisselen. Vis je kun overigens ook rauw/heel geven. Kijk voor meer informatie over vis op:
http://www.barfplaats.nl/barfclub/Vis.htm
Het lijkt in het begin vaak wat ingewikkeld maar dat valt echt wel mee hoor! Het zelf samenstellen van maaltijden is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe je het moet doen. En het is reuze leuk en dankbaar om te doen!
Dus, die kippennekken en dat orgaanvlees: daar kun je maaltijden mee gaan maken!