Nee, dat mager zijn van die ene hond (mager is het niet echt te noemen, maar er mag zekers wel wat bij) komt niet door het overstappen.
Hier heeft hij altijd wel ietsjes last van gehad, omdat het een echte kieskeur is.
En sinds Max erbij gekomen is, is Gizmo wat afgevallen (van de stress denk ik, hij was 4 jaar alleen, komt er een volwassen reu bij, die dacht ook nog wat te wezen, veel ruzies toen dus, nu nog steeds af en toe).
Hij was altijd aardig goed op gewicht, en toen werd het dus minder.
Als hij genoeg heeft gehad (of er gewoon geen zin aan had), kon hij zijn bak met eten ook gewoon laten staan.
Dit was vooral met brokken vaak zo, toen hij nog alleen was.
Toen de andere hond erbij kwam, at hij het op of bleef erbij waken, als de andere hond het maar niet op at
.
Versvleesvoeding eet hij altijd op, net als het vlees wat hij savonds krijgt, maar als hij bijv sommige groentes ed kan scheiden, wil hij dat nog wel eens laten liggen.
Ik voer ook op het oog, oftewel, Gizmo krijgt meer dan wat de richtlijnen aangeven en Max soms wat minder (is ook gecastreerd) dan wat ik in mijn hoofd heb.
Nu zelf vind ik de richtlijnen die ik hier heb gekregen ook wat weinig, zeker als je kijkt naar wat een hond met een bepaald gewicht volgens de verpakking van vvv (in dit geval heb ik het over Rodi) moet krijgen.
Dat is toch wel ietsjes meer.
Toen ik zelf nog niet wat samenstelde, en sochtends nog brokken gaf, gaf ik meer dan de helft van de richtlijn op de verpakking (omdat ik dat andere keer dus al wat anders gaf) aan Gizmo.
Ben dan ook bang als ik niet meer geef, dat hij helemaal niet zal aankomen.
En Max krijgt in de richting van wat ze aangeven, eerder minder dan meer.
Nu is Max wel gecastreerd, maar het zijn beide zeer actieve honden.
En bij Gizmo kun je dus de stress optellen, ook wat meer activiteit (cursussen gevolgd na lange tijd, nu behendigheid en samen spelen met andere hond), wisselen tussen brokken (waarvan sommige hem niet lagen, dus weer wisselen) en nu van brokken, naar brokken en versvlees over, van dat naar versvlees en zelf samen stellen en soms nog brokken over.
En dat dus allemaal in ongeveer hetzelfde tijdsbestek.