Pagina 1 van 1
kwaliteit eiwit in versvoer t.o. brokken
Geplaatst: wo 14 jul 2004, 13:29
door karray
Wie zou mij een uitleg kunnen geven,over het verschil van eiwitten in brokken en die van versvlees,zonder te vervallen in een mening
Re:kwaliteit eiwit in versvoer t.o. brokken
Geplaatst: wo 14 jul 2004, 13:59
door chooky
Ik zou het vooral zoeken in gekookt vs rauw (koken verandert de structuur van eiwitten en vernietigd enzymen en vitamines)
En ik vond dit artikeltje:
http://phdproducts.com/main/phdpage.asp?page=118
over kwaliteit van eiwitten en het grote belang van GENOEG eiwitten in de voeding.
Re:kwaliteit eiwit in versvoer t.o. brokken
Geplaatst: wo 14 jul 2004, 14:04
door Paul_Barte
karray schreef:
Wie zou mij een uitleg kunnen geven,over het verschil van eiwitten in brokken en die van versvlees,zonder te vervallen in een mening
Eiwitten in brokken zijn voor een groot deel afkomstig van een plantaardige oorsprong (graan). Aangezien de hond een carnivoor is heeft deze dierlijke eiwitten nodig!
De kunst is juist om een voeding samen te stellen met en aminozurenpatroon wat aansluit bij de hond.
(om het maar even niet te hebben over een negatieve stikstofbalans

).
Re:kwaliteit eiwit in versvoer t.o. brokken
Geplaatst: wo 14 jul 2004, 14:25
door Lizzy
Ik denk dat je het inderdaad in twee aspecten kunt zoeken.
De ene is het voeren van rauwe/onbewerkte eiwitten in versvlees versus gekookte/bewerkte eiwitten in brokken. Zie ook de studie van Pottenger.
De ander is de kwaliteit van eiwitten die voornamelijk van dierlijke afkomst is in versvlees (gemalen bot, rauw vlees en rauw orgaanvlees) en in brokken bestaat uit diermeel (van soms bizarslechte kwaliteit), sojaschroot en plantaardige schroot zoals graanschroot.
Re:kwaliteit eiwit in versvoer t.o. brokken
Geplaatst: wo 14 jul 2004, 14:30
door karray
Lizzy schreef:
Ik denk dat je het inderdaad in twee aspecten kunt zoeken.
De ene is het voeren van rauwe/onbewerkte eiwitten in versvlees versus gekookte/bewerkte eiwitten in brokken. Zie ook de studie van Pottenger.
De ander is de kwaliteit van eiwitten die voornamelijk van dierlijke afkomst is in versvlees (gemalen bot, rauw vlees en rauw orgaanvlees) en in brokken bestaat uit diermeel (van soms bizarslechte kwaliteit), sojaschroot en plantaardige schroot zoals graanschroot.
Ik probeer dit voor iemand anders uit te zoeken in Amerika.Nu eerst nog vertalen in het engels.Chooky dat artikel van jouw is hierom ook erg beruikbaar
Thank you all

Re:kwaliteit eiwit in versvoer t.o. brokken
Geplaatst: wo 14 jul 2004, 15:32
door chooky
kijk ook eens op
http://rauwvoer.pagina.nl in de rechterkolom vin je allerlei links naar artikelen (veel in het engels)
Re:kwaliteit eiwit in versvoer t.o. brokken
Geplaatst: wo 14 jul 2004, 15:50
door karray
chooky schreef:
kijk ook eens op http://rauwvoer.pagina.nl in de rechterkolom vin je allerlei links naar artikelen (veel in het engels)
Zou je wat specifieker kunnen zijn voordat ik 100 verschillende linken opend?

Re:kwaliteit eiwit in versvoer t.o. brokken
Geplaatst: do 15 jul 2004, 09:01
door chooky
Honderden links zal je niet lukken, zoveel staan er niet in de rechterkolom

maar kijk onder andere eens bij 'artikelen over barf' en bijvoorbeeld bij 'eiwitten', verder kun je altijd kijken welke titels je aanspreken en waar je wat meer over wilt weten.
Als je dan toch bezig bent

kijk dan ook eens in de linkerkolom bij het kopje 'wat hoe en waarom rauw'
Veel leesplezier,
Eva