Pagina 1 van 1

runderstrot?

Geplaatst: zo 30 mar 2008, 19:44
door kira
:bulb: Even een vraagje, waaronder valt runderstrot? Is dat bot met vlees, of bot, of????

Re: runderstrot?

Geplaatst: zo 30 mar 2008, 20:38
door Angelique
Als het echt het bovenste stuk is met vlees eromheen dan is het voor mij vleesbot, maar omdat kraakbeen minder calcium bevat dan gewoon bot reken ik het niet echt tot het bot wat aangenomen is voor de calciumvoorziening.

Is het meer de luchtpijp, dus kraakbeenringen met wat vel eromheen en wellicht een flubber long/vet eraan, dan reken ik het tot de extra's.

Re: runderstrot?

Geplaatst: wo 02 apr 2008, 01:13
door audier
Ik dacht dat ik ergens op bp gelezen had dat de meesten het tot spiervlees rekenen.....ik ga eens zoeken waar ik dat las

Re: runderstrot?

Geplaatst: wo 02 apr 2008, 01:39
door Eef+Stippels
audier schreef: Ik dacht dat ik ergens op bp gelezen had dat de meesten het tot spiervlees rekenen.....ik ga eens zoeken waar ik dat las
Klopt, het wordt vaak ook als spiervlees gerekend.
Ik reken het zelf tot vleesbot ivm het kraakbeen dat het bevat, alhoewel het dus niet echt bot is. Wat strot betreft neem ik het niet zo nauw daarmee.

Re: runderstrot?

Geplaatst: wo 02 apr 2008, 09:24
door MoniqueAppels
Ik reken het altijd als vleesbot maar ik weet dat dit niet helemaal eerlijk isĀ  :-[

Re: runderstrot?

Geplaatst: wo 02 apr 2008, 10:48
door roefus
Ik reken het half tot vleesbot en half tot spiervlees, dus een beetje compleet zeg maar.

Re: runderstrot?

Geplaatst: wo 02 apr 2008, 11:30
door pike
Ik reken het tot spiervlees en geef ook altijd vleesbot erbij, anders is het hier dunne poep de volgende dag!