marsieyenna schreef:
Het weekmenu ziet er ongeveer zo uit;
Xayenne is 26 kilo, ik weeg het niet op de grammen af en ga dus geen zalmkop kleiner maken etc. bij Siena hetzelfde
elke dag 100 gram groentemix en 80 gram orgaan
orgaan : rinderhart,kiporgaan ,eendehart,konijnenorgaan,lamshart,dat wissel ik af.
1 dag in de week vuile pens ( reken ik niet bij orgaan, styaat er los van )
1 dag zalmkop, maar dan ook wel de groente en orgaan
de andere dagen :
fazantkarkas 500 gram
kipkarkas 200 en 200 rundersnippers
eendkarkas 200 gram en200 hertsnippers
400 gram konijnenachterpoten
200 gram haaskarkas en 200 spiervleessnippersvan haas
350 gram geiteribben bevleesd
350 gram lamsribben bevleesd
500 gram kivo
500 gram herbymix 1 of wildmix ( dan alleen groente erbij en geen orgaan )
de extras zijn elke week 2 of 3 keer een eitje, huttenkase, havervlokken, notenmix zonnebloempitten en olijfolie etc.
groetjes, Marijke
Dat is lastig he, om percentages te berekenen? Zeker als je ook 2 dagen per week mixen voert.....
Pens is orgaanvlees dus dat heb ik als dusdanig berekend. Zalmkop is vleesbot vanwege het hoge gehalte aan skelet in de kop. Ik heb van de mixen maar 50% vlees en 50% orgaan genomen, maar dat is dus een beetje een gok.
Kom ik op:
45% vleesbot
18% spiervlees
25% orgaanvlees
12% groente
Op zich lijkt me dat prima. Ik denk dat je best nog iets minder vleesbot kunt geven, maar verder denk ik dat je het vooral moet zoeken in je combinatie's. Waarschijnlijk geef je op bepaalde dagen teveel vleesbot en te weinig vlees/orgaanvlees.
Zonnebloempitten bevatten veel omega 6 vetzuren. Die zou ik zeker weg laten. Olijfolie dient ook geen nut, dat zou ik ook weg laten.