Moderator: Lizzy
maddoc schreef: ik denk dat je het gewoon zou kunnen proberen met bakpapier. in de hete lucht oven gaat dat bij mij nl juistnou, ik droog of bak (zoals je het noemen wilt) ook in mijn oven op hete-lucht stand.
heel goed met de Carnibest, op 2 roosters boven elkaar (en op andere manieren niet). ik hoop ook wel dat het wel kan want ik sta op het punt om er een aan te schaffen en zou dan als eerste vnl mijn Carnibest Eend 'pannenkoeken' er in willen drogen (en dat kan niet zonder bakpapier op de roosters).
Zou iemand al ervaring hebben met droogapparaten en bakpapier dan hoor ik het graag,
Anne
in de droogmachine gaat de lucht van beneden naar boven door de roosters. Als je nu bakpapier op het rooster legt kan de lucht dus alleen maar aan de buitenrand erlangs en gaat dan verder naar boven, dus gaat niet langs je vlees. Volgens mij kan dat nooit goed werkenDat bedoelde ik Bedankt voor het uitleggen
pike schreef: Ik weet niet zo goed hoe een heteluchtoven precies werkt. Maar in de droogmachine gaat de lucht van beneden naar boven door de roosters. Als je nu bakpapier op het rooster legt kan de lucht dus alleen maar aan de buitenrand erlangs en gaat dan verder naar boven, dus gaat niet langs je vlees. Volgens mij kan dat nooit goed werkenJa, klopt waarschijnlijk wel.
maddoc schreef: ik denk dat je het gewoon zou kunnen proberen met bakpapier. in de hete lucht oven gaat dat bij mij nl juistIk denk het niet
heel goed met de Carnibest, op 2 roosters boven elkaar (en op andere manieren niet). ik hoop ook wel dat het wel kan want ik sta op het punt om er een aan te schaffen en zou dan als eerste vnl mijn Carnibest Eend 'pannenkoeken' er in willen drogen (en dat kan niet zonder bakpapier op de roosters).
Zou iemand al ervaring hebben met droogapparaten en bakpapier dan hoor ik het graag,
Anne
maddoc schreef: tja blijkbaar is de werking ve droogapparaat, manier v luchtcirculatie, anders dan vd hete lucht oven. da's wel balen dan, zag het al helemaal zitten.droog je de carnibest toch in de oven en de rest van het vlees in de machine. ik kan je het echt aanraden, vindt het een super ding.
tieneke schreef: Ik denk het nietMaar ik heb die Rommelbacher (klinkt als) en die heeft dichte manden, dus in die zou men wel bakpapier kunnen gebruiken...toch?
Zonde van het vlees plus waarschijnlijk dubbele droogtijd.
Angelique schreef: Maar ik heb die Rommelbacher (klinkt als) en die heeft dichte manden, dus in die zou men wel bakpapier kunnen gebruiken...toch?Stomme vraag waarschijnlijk maar hoe komt de warme lucht er dan in/uit ???
pike schreef: Stomme vraag waarschijnlijk maar hoe komt de warme lucht er dan in/uit ???Die wordt er van bovenaf doorheen getoetert.