Pagina 1 van 1

Gehakt

Geplaatst: vr 02 nov 2007, 12:13
door Willemijn
Eerlijk gezegd heb ik me er nooit in verdiept wat gehakt voor vlees is.
Heb ik het goed als ik denk dat het gemalen spiervlees is?
En ik heb het natuurlijk over rundergehakt, niet half-om-half.

Re: Gehakt

Geplaatst: vr 02 nov 2007, 12:18
door Mevroi Kruim
Gehakt = gemalen beest. Rund of varken of kalf of lam of kip, maakt niet uit, je kunt alles malen. Het beest staat op de verpakking vermeld.

Het bestaat uit ???? er zit idd spiervlees in, gegarandeerd ook vet, er zal ook zeker wel wat zeen e.d. in verdwalen en de samenstelling verschilt per slager. Het is een mooie manier om afvalvlees, dwz snijdsels en onbruikbare stukken met zeen en pees en weetikveel te verwerken. Volgens mij zijn er slagers die er hart in doen, kopvlees wordt nogal eens in gehakt gemikt, en verder alles wat niet al te erg opvalt en de slager kwijt wil.

Als je goed gehakt wilt moet je a. een goeie slager zoeken of b. zelf lapjes kopen en malen. Dan weet je wat er in zit.
Ik voer trouwens gehakt uit de aanbieding aan mijn katten. Ik heb er geen problemen mee dat any or all of the above in hun dieet voorkomen.