Pagina 1 van 2
Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 11:56
door cindy1986
Wat gebruiken jullie allemaal om porties te maken van al het vlees?
Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 12:00
door pallas
scherpe messen, schaar, snoeischaar, zaag(voor de runderknars)
stevige plank en natuurlijk spierballen

Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 12:04
door *Natasja*
pallas schreef:
scherpe messen, schaar, snoeischaar, zaag(voor de runderknars)
stevige plank en natuurlijk spierballen
en een weegschaal, een grote bak om het gesneden/gehakte vlees in te verzamelen, zakjes, een watervaste stift en plastic handschoenen
Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 12:09
door tieneke
Tijd 8)
Daarom weeg ik niet alles meer tot op de gram af voor ik het invries.
Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 12:20
door ~anna~
Geduld

Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 14:12
door *Monique
pallas schreef:
scherpe messen, schaar, snoeischaar, zaag(voor de runderknars)
stevige plank en natuurlijk spierballen
of een sterke man

Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 14:14
door judith1967
trimsalon schreef:
of een sterke man
Ja precies,mijn man knipt alles en ik weeg en verpak het!!!

Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 14:29
door cindy1986
Bedankt allemaal! Ik dacht dat ik een bijl moest hebben, dus het valt mee
Haha, die sterke man heb ik wel, maar die moet er niets van weten

Toen ik zei dat de honden dat ook krijgen als we gaan samenwonen, keek hij me erg ongelovig aan, hij heeft gewoon pech

Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 14:31
door Jolly
een weegschaal en diepvrieszakjes voor de kleinere stukken vlees. ( of kipnekken die per 30 kilo aangeleverd worden)
de ribben en grote andere beenderen of heel dieren ( zoals nu de kips van de buurman) gaan gewoon de vriezer in.
Ik weeg voor het in de vriezer gaan even wat het ongeveer is en tot nu toe gewoon geluk dat de kippen/ribben etc allemaal rond de kilo lagen.
Dat is wat ze per hond krijgen op barf dagen, dus komt prima uit.
Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 14:51
door Angelique
Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 14:56
door *Natasja*
Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 14:59
door Minna
Jou vlees zit in mijn auto, ik ga zo richting Emmen!

Kan je gaan hakken....
Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 15:04
door Angelique
Minna schreef:
Jou vlees zit in mijn auto, ik ga zo richting Emmen!
Kan je gaan hakken....
se hep geen beil

ken se nie hakkuh

Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 15:39
door cindy1986
Ik lees het net op mijn mail

Kom er meteen aan
Dat wordt wat, ga vanavond naar de bios, dus moet ik snel porties maken

Re: Benodigdheden bij porties maken
Geplaatst: wo 22 aug 2007, 16:00
door wenche
Hoe slaan jullie het op in de vriezer... alleen in diepvries zakken of ook wel in lege ijsbakken...?
En welke maat diepvrieszakken gebruiken jullie en van welk merk... en waar halen jullie plastic handschoenen vandaan of doen sommige van jullie het ook gewoon met blote hand...
En zetten jullie dan de datum en wat het is er op? of alleen wat het is en hoelang bewaren jullie het vlees (mochten ze eventueel op het moment het vlees niet lusten)