tieneke schreef:
Hier wordt niets gemaald zelfs niet voor de katten,als ze het weigeren te eten/kauwen hebben ze een probleem en haal ik gewoon het eten weg tot de volgende ronde,moet je kijken hoe ze dan hun best doen
Toen Pike met zijn geitenribben mutste toen werkte dat wel, maar met de vis Echt niet, ze verhongeren nog liever!
Over makreel heb ik het volgende gevonden op deze site (en hier gaat het dus over het eten van RAUWE vis):
http://www.youngerthanyourage.com:
"Makreel is duidelijk minder lang houdbaar dan zalm en tonijn; waar je (afhankelijk van de versheid) er wel drie dagen achterelkaar van kan eten, moet je de makreel van de visboer gelijk dezelfde dag opeten.
Vandaar dat makreel als sashimi in een Japans restaurant (Saba), als het al niet gerookt is, op z'n minst gemarineerd en licht gezouten is."
Dus misschien heeft dit iets met de smakelijkheid te maken. Off topic maar wel erg interessant vond ik het volgende stukje over:
"Parasieten
De meeste mensen weten wel dat bepaalde rauwe vis, net als rauw vlees, parasieten kan bevatten. Wat men meestal niet weet, is dat als je eenmaal weet wat je doet, er helemaal geen gevaar is.
Er zijn drie soorten parasieten die in vis aanwezig kunnen zijn; trematoden, nematoden en lintworm (cestoden).
Trematoden in vis zijn te groot om onopgemerkt te blijven. Ze zijn ook extreem zeldzaam, en kunnen niet overleven in ons lichaam.
Nematoden kunnen ook niet overleven in ons lichaam, maar kunnen in de tussentijd wel kort even voor problemen zorgen; zoals gasvorming, buikkrampen en diaree. Vishandelaren kunnen dergelijke nematoden gemakkelijk ontdekken met behulp van een geluidsgolvenapparaatje. De nematoden die je in vis aan kan treffen lijken op korte (2,5 tot 15 cm lange), dikke (2 mm dik) mensenharen. In het vlees van de vis liggen ze haaks ten opzichte van de lengterichting van het spierweefsel, en zijn witdoorzichtig van kleur (niet verwarren met graten!). Tonijn (normale, blauwe-vin tonijn) bevat geen nematoden, maar gele-staart tonijn kan wel heel soms nematoden bevatten. Met name wilde zalm kan nematoden bevatten, kweekzalm vrijwel nooit (de zalm in de winkel is bijna altijd kweekzalm; wilde zalm is i.p.v. roze meer rood van kleur, minder vet, en dus minder lekker).
Lintworm is de enige die in ons lichaam kan blijven leven, maar gelukkig kan je gemakkelijk voorkomen dat je er eentje binnen krijgt. Lintwormen zijn namelijk alleen maar aanwezig in de inwendige organen en lichaamsholtes van de vis. Je bent dus absoluut veilig als je het fileren en schoonmaken aan de visboer overlaat en alleen maar visfilet koopt. Tonijn bevat overigens nooit lintworm. Zou je desondanks toch ooit eens onvoorzichtig zijn en een lintworm oplopen; medicijnen verhelpen dit snel en effectief.
Samenvattend: Koop geen hele vis, maar slechts de filet van kweekzalm of rode tonijn, en je kan natuurlijk ook sashimi in een Japans restaurant eten.
Dan zit je altijd veilig."