Pagina 1 van 1

makreel,rauw of gerookt

Geplaatst: di 29 mei 2007, 15:35
door Miekie
Als jullie makreel geven is dat dan rauwe of gerookte makreel?En wat is de invloed van het roken op de Omega 3?

Re: makreel,rauw of gerookt

Geplaatst: di 29 mei 2007, 15:44
door roefus
Miekie schreef: Als jullie makreel geven is dat dan rauwe of gerookte makreel?En wat is de invloed van het roken op de Omega 3?
Als mijn honden goed rauwe vis zouden lusten, dan zou ik hem rauw geven.
Nu geef ik af en toe de gestoomde (vlgs. mij is die ook wat gerookt  :-\).
Op de omega 3 is dat vlgs. mij niet van invloed.
Bewerkte vis uit blik bevat immers ook nog de omega 3.

Re: makreel,rauw of gerookt

Geplaatst: di 29 mei 2007, 17:53
door RupsenStorm
Storm eet hem rauw, ik heb ze wel schoonlaten maken (alleen de ingewanden) omdat ik weet dat makreel met ingewanden niet lang houdbaar is in de vriezer. Maar of dit uit het rijk der fabelen komt en voor honden ook geldt??

Re: makreel,rauw of gerookt

Geplaatst: wo 30 mei 2007, 14:34
door pallas
Bianca_Storm schreef: Storm eet hem rauw, ik heb ze wel schoonlaten maken (alleen de ingewanden) omdat ik weet dat makreel met ingewanden niet lang houdbaar is in de vriezer. Maar of dit uit het rijk der fabelen komt en voor honden ook geldt??
ik koop altijd diepgevroren sadientjes, die zijn ook met ingewanden. Het lijkt me dus geen probleem om makreel ook compleet in te vriezen. Of je hond ook de ingewanden wil eten is natuurlijk een tweede ;)

Re: makreel,rauw of gerookt

Geplaatst: wo 30 mei 2007, 19:24
door *Remy*
Hier eten ze de makreel rauw met ingewanden en alles wat er op en aan zit(wel eerst 10 dagen in de vriezer gelegen). Nooit geen problemen gehad; de honden vinden hem heerlijk.

Re: makreel,rauw of gerookt

Geplaatst: zo 03 jun 2007, 21:00
door Antonia
Pas je op met het geven van gekookte, gebakken of gerookte vis? Door verhitting worden de graatjes hard en soms heel scherp!

Re: makreel,rauw of gerookt

Geplaatst: zo 03 jun 2007, 21:30
door ~anna~
Geven net als sardientjes eventueel snijden,ik heb het over verse makreel.

Re: makreel,rauw of gerookt

Geplaatst: zo 03 jun 2007, 21:47
door 202Spots
De meeste vis word door de mens niet rauw gegeten maar  is verhit geweest. en is evengoed 'n waardevolle bron voor Omega 3.
Gerookte vis krijgt wel 'n veel hoger sodium gehalte, en verliest andere voedings waardes,dus ik zou liever rauwe vis of eventueel gestoomd (zonder graat) geven.