Pagina 1 van 1

kankerremmend stofje in pitten

Geplaatst: ma 05 apr 2004, 13:04
door chooky
Ik weet nog dat in een ver verleden (in ieder geval voelt dit zo in mijn hoofd :P ;D) Lizzy eens een stuk gepost had over volkeren die veel abrikozen of iets dergelijks aten (ook andere dingen hoor, maar die pitten zijn me het beste bijgebleven ;D) en dat ze erachter kwamen dat er een bepaald stofje in de binnenpitten van veel vruchten zit wat kankerremmende eigenschappen heeft.
Wee4t iemand nog waar die berichtjes staan (ik kan ze niet vinden :'( ;D)?

Re:kankerremmend stofje in pitten

Geplaatst: ma 05 apr 2004, 13:13
door Lizzy
Jaaaa, dat ging over vitamine B17.

http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... 93#msg4493

Inmiddels heb ik ook al weer gelezen dat deze pitten blauwzuur (ofzoiets) bevatten en dus eigenlijk giftig zijn?! Wie het weet (wat de waarheid is) mag het zeggen ;D!

Re:kankerremmend stofje in pitten

Geplaatst: ma 05 apr 2004, 15:36
door Peet
Ik ken het verhaal ook, ging dat niet over Tibetanen oid??? In ieder geval wel een beethe die richting. Ze aten specifiek het binnenste van de abrikozen-pit.

Ik weet dat ze dezelfde werking toeschrijven aan de Kombucha. Ik heb een paar jaar die thee gemaakt van zo'n zwam......maar op den duur wordt het toch een beetje gedoe, en toen ben ik er weer mee gestopt.
Wel was ik eigenlijk nooit ziek of verkouden, maar ja, dat ben ik nu nogsteeds niet...dus of het er wat mee te maken had......wie het weet mag het zeggen.
Voorlopig mag ik mezelf (met een goede multivitamine en extra vit C) gelukkig prijzen met een robuste gezondheid......

Re:kankerremmend stofje in pitten

Geplaatst: ma 05 apr 2004, 16:22
door 202spots