Pagina 1 van 1

Harde haas

Geplaatst: di 24 apr 2007, 22:45
door - Judith -
Vandaag aten ze bij ons voor het eerst haaskarkas. Dat was prima bevleesd, maar het viel me op dat ze er best moeite mee hadden om het bot te kraken. Hoort haas zo hard te zijn? Ik had eigenlijk gedacht dat het vergelijkbaar zou zijn met konijn of eend of zo, maar die botjes zijn een stuk zachter.

Re: Harde haas

Geplaatst: di 24 apr 2007, 23:06
door *Dorothea*
Ik heb eigenlijk geen idee of er ook haas in gevangenschap wordt gefokt of dat het allemaal echt wild is. Als het een wilde haas was, dan had jij misschien een oude knar.

Re: Harde haas

Geplaatst: wo 25 apr 2007, 12:03
door Mevroi Kruim
Tja, een haas gebrukt z'n lijf echt, zulks itt gekweekte konijnen die alleen maar in een hokkie zitten. En van gebruik worden de botjes sterk en hard. Hoeft helemaal geen ouwe knar geweest te zijn, gewoon een volwassen exemplaar.
Hetzelfde verschil merk ik bv bij vliegspieren van duiven of van kippen. Duiven hebben forse vliegspieren die sterk doorboed zijn; bij kippen zijn die spieren wit en slap.

Re: Harde haas

Geplaatst: do 26 apr 2007, 08:23
door Lizzy
Ik heb hier ook wel haaskarkas en het is vrij hard ja. Maar mijn honden hadden er vreemd genoeg weinig moeite mee. Maar misschien had ik net wat jongere haas te pakken...?

Re: Harde haas

Geplaatst: do 26 apr 2007, 11:08
door Sanyo
Ik heb hier ook voor het eerst hazenkarkas. Het viel mij inderdaad op dat het een stuk harder is als konijnenkarkas.
Niet dat het problemen geeft of zo, hoor!

Re: Harde haas

Geplaatst: do 26 apr 2007, 13:46
door - Judith -
Het is ook geen probleem, ik vroeg het me gewoon af. Bruin heeft 's nachts nog wel wat stukjes bot uitgespuugd. En dat heeft hij ooit eerder alleen gedaan toen hij iets flink hards had gegeten (kalfsbot en struisbot meen ik). Nou ja, misschien moet hij effe wennen. We kijken wel hoe het de volgende keer gaat. Sam had nergens last van, de kliko.

Re: Harde haas

Geplaatst: wo 02 mei 2007, 10:45
door - Judith -
Gisteravond stond er weer haas op het menu, nu de rugstukken met ribbetjes eraan. Heel mooi zacht en geen centje pijn. Vorige week hadden ze volgens mij het bekkengedeelte, en dat is dus een stuk harder.

Re: Harde haas

Geplaatst: wo 02 mei 2007, 11:53
door Lizzy
Judith van Sam schreef: Gisteravond stond er weer haas op het menu, nu de rugstukken met ribbetjes eraan. Heel mooi zacht en geen centje pijn. Vorige week hadden ze volgens mij het bekkengedeelte, en dat is dus een stuk harder.
OK, nou ja, op zich niet geheel onlogisch volgens mij dat juist de achterhand hard is, gezien hoe een haas springt. Toch?

Re: Harde haas

Geplaatst: wo 02 mei 2007, 11:58
door - Judith -
Neu, helemaal niet onlogisch dat je van dat gehups zo'n sterk achterstel krijgt. Want sjemig, wat rennen die beesten met kracht! :o :o :o