Pagina 1 van 4
schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 10:51
door judith1967
Ik doe hele grote stukken vlees knippen,nou viel mij al op dat dat kalfskopvlees zo moelijk te knippen is!
Wat gebruiken jullie om het vlees te knippen?
Ook een schaar en wat voor een,waar hebbie hem geocht?
De schaar die ik nu gebruik,nou de blaren staan op mijn duim als ik klaar ben met knippen.
Heb nu alweer een nieuwe nodig,is geen doen met deze schaar.
Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 10:56
door Lizzy
Vlees dat moeilijk te snijden is: dat snijd ik als het nog niet helemaal ontdooit is. Niet als het nog kneiterhard bevroren is, maar ook niet als het al ontdooit is. Want dan wordt het taai en dan is het zowaar nog lastiger te verwerken. Zeker dat snotterige kalfskopvlees. Ik gebruik een scherp Japans sushi-mes (dat ik gewoon 7 keer per week even slijp).
Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 13:40
door judith1967
Ja,ik heb vorige week kalfskopvlees(en nog ander vlees) idd lichtjes laten ontdooien en toen met een broodmes gesneden in porties en dat ging erg goed,maar als ik het eruithaal is het naturlijk een bonk en dat wil ik dan knippen,maar dat gaat erg lastig met kalfskopvlees.
en als ik het bij het IC haal is het natuurlijk niet bevroren,en zacht,dus dat knipt gewoon erg lastig
Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 13:41
door Sultan
Ik gebruik voor alle vlees en orgaan een hele stevige schaar, bv van Gardena, zo één waar je ook bloemen en takjes mee kan knippen.
Werkt als een speer, hoef nooit te slijpen en knip alles met het grootste gemak, zelfs het taaiere (kop) vlees en de pens!!
Wat ik moet knippen laat ik wel altijd eerst ontdooien en vries het later weer in.
Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 15:41
door judith1967
Sultan schreef:
Ik gebruik voor alle vlees en orgaan een hele stevige schaar, bv van Gardena, zo één waar je ook bloemen en takjes mee kan knippen.
Werkt als een speer, hoef nooit te slijpen en knip alles met het grootste gemak, zelfs het taaiere (kop) vlees en de pens!!
Wat ik moet knippen laat ik wel altijd eerst ontdooien en vries het later weer in.
He,waar heb jij die gekocht??
Ga ik die ook kopen!!

Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 15:42
door judith1967
Neem aan bij een bouwmarkt of tuincentrum??
Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 15:56
door Sultan
Klopt, gewoon bij bouwmarkt of tuincentrum!
En, ook heel handig, hij gaat hier gewoon in de vaatwasser, en roest niet!
Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 16:03
door Angelique
Een vleesmes.....ook erg handig als je met vlees aan de gang gaat 8)
Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 16:17
door Mevroi Kruim
En zeer regelmatig slijpen.
Ik vind een mes veel fijner werken dan welke schaar dan ook. Alleen botten knip ik met een snoeischaar. Het nadeel daarvan vind ik dat hij moeilijk schoon te maken is, er blijven makkelijk velletjes en stukjes vlees en vet in zitten die ik er haast niet uitkrijg.
Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 17:05
door judith1967
Sultan schreef:
Klopt, gewoon bij bouwmarkt of tuincentrum!
En, ook heel handig, hij gaat hier gewoon in de vaatwasser, en roest niet!
Hebbie er toevallig en plaatje van welke jij gebruikt,dan weet ik ook welke ik moet kopen

Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 17:07
door judith1967
Angelique schreef:
Een vleesmes.....ook erg handig als je met vlees aan de gang gaat 8)
als het vlees bevroren is dan laat ik het lichtjes ontdooien en dan snij ik er zo met een broodmes doorheen.
Wereld mes!!
Het gaat alleen niet als het vlees al ontdooit is.

Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 17:07
door Happy Tail
hier een echt vleesmes en voordat ik veel moet snijden zet ik het zelf nog even aan met het aanzetstaal. tis wel allemaal horeca kwaliteit en dat merk ik wel,. heb nl ook een andere merk en dat mes komt na 3 x snijden niet emer door de pens heen
dus je kunt ook even gaan shoppen bij de Sligro
Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 17:09
door judith1967
Happy Tail schreef:
hier een echt vleesmes en voordat ik veel moet snijden zet ik het zelf nog even aan met het aanzetstaal. tis wel allemaal horeca kwaliteit en dat merk ik wel,. heb nl ook een andere merk en dat mes komt na 3 x snijden niet emer door de pens heen
dus je kunt ook even gaan shoppen bij de Sligro
Heb helaas geen Sligro pas.
Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 17:10
door roefus
Ik gebruik een goed vleesmes (en slijp dat dagelijks).
Ook kopvlees is geen probleem.
Voor botjes slechts een snoeischaar.
Ik heb een bijl gekocht (voor het geval ik grote ribben aan één stuk opdoe), maar feitelijk nog nooit gebruikt.
Eigenlijk doe ik alles met vleesmes en snoeischaar.
Re: schaar of wat gebruiken jullie?
Geplaatst: wo 21 mar 2007, 21:52
door Sultan
judith1967 schreef:
Hebbie er toevallig en plaatje van welke jij gebruikt,dan weet ik ook welke ik moet kopen
Deze heb ik:
http://www.gardena.com/servlet/ProductD ... &langId=15
Heet een snip-snap huishoudschaar.