Pagina 1 van 1

Wat geven aan pups van 3 wk

Geplaatst: do 25 jan 2007, 16:49
door Monica
Met wat kan ik het best beginnen met vers te voeren voor pasgeboren pups?
Ik heb natuurlijk de mogelijkheid om compleet kant en klaar voer te geven.
Of Barf. Ik ben er voor mezelf nog niet helemaal uit.
Als ik barf moet ik ook groente/fruit geven maar .... als er 14 pups rondrennen zal het teveel werk zijn om groente/fruit te gaan pureren. Zou ik dan ook babyfruithapje uit een potje kunnen geven.
Ik begrijp dat zelf maken wel beter is maar ik moet natuurlijk wel realistisch blijven dat ik dan gewoon geen tijd heb voor dit soort dingen. Want het mag niet ten koste gaan van belangrijke inprentings/socialisatie periode.

Re: Wat geven aan pups van 3 wk

Geplaatst: do 25 jan 2007, 17:45
door Lizzy
Als ze 4 weken oud zijn, begin je pas met vlees. Voor die tijd zijn ze te jong voor vlees. Dus bij 4 weken begin je met gemalen vlees. Zie voor meer aanwijzingen: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 487.0.html

Ideaal is pas om ze vanaf 4 weken af te gaan spenen.

Vanaf 3 weken kun je ze wel, volgens Ian Billinghurst, al kippennekken geven, om ze alvast op te laten sabbelen en klooien.

Pas bij 6 weken ga je groentemixen introduceren. Voor die tijd geef je alleen gemalen vlees/vleesbot/orgaanvlees en drinken ze af en toe nog bij mams.En als je die dus niet kunt geven, dan je baby-potjes kunnen geven, hoewel ik dat vieze stinksmurrie vind, als ik eerlijk ben. Ik geloof dat ik ze liever nog de groente-restjes van mijn eigen maaltijd zou geven. Dus gekookte worteltjes geprakt, broccoli geprakt, gekookte andijvie, met een vijzel geplette alfalfa.

Ik ben benieuwd naar hoe Angelique dat doet, want volgens mij doet Angelique ook niet aan rauwe groentemixen. Dus we roepen haar even ;D!

Re: Wat geven aan pups van 3 wk

Geplaatst: do 25 jan 2007, 18:19
door Angelique
Hier zijn de puppen nu 6 weken en ze hebben tot nu toe aan groente alleen wat gemalen wortel, broccoli en een paar spruiten gehad.

Ik voer pas vast voer vanaf 4 weken. Komt de moeder voor die tijd tekort dan krijgen ze pupmelk. Ik begin dan met gemalen rundvlees (kopvlees oid), dagje erop wat gemalen karkas erbij, dan wat orgaan en na een dag of vier zitten ze al op een min of meer "complete" prak.
Groentemixen doe ik hier niet aan, ook niet voor de groten. Verder maak ik een basis van grof gemalen vleesmix een paar dagen in het voren en doe daar dagelijks wat anders dingen in stukjes doorheen. Gister b.v. zalm, vandaag pens, morgen paardevlees enz. De basismix bestaat uit circa70% gemalen kipkarkas (goed bevleesd) wat spiervlees en wat orgaanvlees (lever, nier, hart, kipmaag).
Het is uitgesproken veel werk om dit zo te doen, maar er zijn per dag uurtjes genoeg nog te vinden dat de pups slapen en dan maak ik maar even tijd voor dit soort dingen. Het resultaat qua gezondheid e.d. weegt zwaar op tegenover het extra werk wat je ervan hebt.
Kipnekken e.d. hoef ik hier nog niet mee aan te komen aangezien ze nog amper tanden hebben.

Maar jij gaat dus met 14 pups de stad in begrijp ik :D