Pagina 1 van 1

hoe groot mogen de stukjes zijn??

Geplaatst: di 16 jan 2007, 18:22
door tt-tjes
Ik ga zo meteen mijn droogmachine uitproberen. Ik heb lamslever gekocht maar ik vraag me af hoe groot de stukjes maximaal mogen zijn?

Laat iemand trouwens wel eens zijn droogmachine de hele nacht aan staan??

Re: hoe groot mogen de stukjes zijn??

Geplaatst: di 16 jan 2007, 18:44
door Sanyo
Ik maak zelf stukjes van ongeveer 1 centimeter. Ik vind dat mooie stukjes als beloning.Dan heeft het een uur of 8 droogtijd nodig.

Ik doe het zelf overdag, vind het op de een of andere manier eng om het
's nachts aan te laten staan. Maar het kan op zich natuurlijk best wel.

Als je ze groter maakt, zal de droogtijd langer worden. Mijn ervaring is, dat als het na het drogen nog wat zacht is, er snel schimmel op komt. Dan kun je het beter in de vriezer doen, en er uithalen wat je nodig hebt.

Re: hoe groot mogen de stukjes zijn??

Geplaatst: di 16 jan 2007, 18:46
door tt-tjes
Sanyo schreef: Ik doe het zelf overdag, vind het op de een of andere manier eng om het
's nachts aan te laten staan. Maar het kan op zich natuurlijk best wel.
Dat is dus ook waar ik een beetje mee zit, ik denk dat ik het dan toch maar even uitstel tot morgen.

Re: hoe groot mogen de stukjes zijn??

Geplaatst: di 16 jan 2007, 23:22
door hellenbanjerbo
ik begin vaak met wat grotere stukken en na ong. 3 uur drogen knip ik de stukken kleiner. omdat de buitenkant dan al wat gedroogd is gaat het makkelijker.

Re: hoe groot mogen de stukjes zijn??

Geplaatst: wo 17 jan 2007, 16:42
door Lizzy
Ik snijd tegenwoordig grote dunne lappen. Gedroogd knip ik het daarna in stukjes. Gaat veeeeel makkerlijker!