Moderator: Lizzy
Hitam schreef: Ik denk dat het heel veel scheelt of je vlees eet van een dier dat gelukkig is geweest of van een dier dat zijn hele leven lang ongelukkig is geweest. Maar misschien dat die discussie inderdaad te ver gaat.waar je je dan ook moet afvragen is een biologische koe per definitie een gelukkige koe bio is niks maar biologisch is ook niet datgene wat iedereen ervan denkt.
Anna Penta schreef: Ik weet wel dat de Dierenbescherming jaren geleden islamitische slagers op de hielen zat. Zolang er niets gegarandeerd kan worden, zou ik daar nooit kopen. En eerlijk gezegd geloof ik toch niet echt dat alle islamitische slagers zorgvuldig slachten.Nee, ik geloof dat ook niet echt! Dus ik koop daar ook niet, na alles wat ik daarover gehoord heb!
laura schreef:Hier in Frankrijk heb ik vrienden die in kippen hebben gedaan, kippen die binnen 6 weken volwassen waren en geslacht werden.
Er staan bij ons twee poelieren op de markt, de ene verkoopt ze niet ivm hormonen en de andere verkoopt ze ook voor mensen....
Ik weet het ook niet meer.
Ik ben er wel stellig van overtuigd dat de slachtkippen die in 6 weken op ons bordje liggen echt niet per stuk gespoten worden!
Die groeien zo al veel te hard, die zijn zo'n spuit niet nodig!
rob schreef: biologisch if niet een dier word niet gerust gesteld voor het geslacht wordt, gewoonweg geen tijd voor en tijd is geld en ingespoten worden ze al helemaal niet want er zal ook wel wachttijd zitten op dat spul en dan kan het desbetreffende dier dier weg en zo zijn er zoveel dingen.Een dier geruststellen voor het geslacht wordt in de natuur stelt een roofdier ook zijn prooi niet gerust ,ik denk dat een koe in het slachthuis niet gerust te stellen is,en over inspuiten...ik denk niet dat het de bedoeling is dat je consumptie vlees eerst met het één of ander inspuit. Wij mensen eten vlees,voor vlees moet er een dier geslacht worden ,wij mensen hebben het verstand gekregen dat het makkelijker is om slachtvee te houden en te fokken zodat we er niet achteraan hoeven te jagen,hoe ze tijdens het leven behandeld worden dat vind ik een veel belangrijker iets ,als ze inspuiten voor dat ze geslacht worden.Ook vind ik het belangrijk dat personeel van slachthuizen het dier met respect behandelen in het slachthuis maar daarmee bedoel ik niet dat ze stervensbegeleiding moeten gaan doen.
Linda
balupa schreef: Een tijdje geleden heb ik in de consumentengids een test gelezen over vlees.De Islamitische slagers scoorde heel slecht wat betreft de hygiene.Die slechte hygiene kun je zelf in de winkel ook al wel zien! Waar ik mijn spullen koop zijn 2 winkel. Eentje verkoopt de kip gewoon vanuit een doos zonder koeling... Dat zet toch wel te denken. Ik koop mijn vlees liever voor iets meer bij een islamiet met goede koeling. Dit geeft natuurlijk geen garantie, maar ik krijg er een fijner gevoel bij!
Maar als jezelf barft kan je daar heel voordelig aan je spullen komen.En ze verkopen geen varkensvlees dat is wel een veilig idee.
Maar al zouden we nu met zijn alle stoppen met vlees eten met uitzondering van onze huisdieren.Dan nog kunnen we het dierenleed niet oplossen.