Pagina 1 van 1

adzukibonen

Geplaatst: za 06 mar 2004, 10:47
door Li@nne
Hallo allemaal,
Wie kan mij vertellen of ik kiemen van adzukibonen kan gebruiken?
Ik heb ongeveer 250 gram adzukibonen maar heb dus geen idee of ik dit mag gebruiken voor mijn kanjers

Ik vond dit over deze bonen:

Adzuki is een Japans familielid van de sojaboon. De adzukikiemen hebben een neutrale smaak en worden dan ook vooral in combinatie met andere kiemen gebruikt vooral in roerbakschotels en soepen. Vitamine inhoud: B1, B2, ijzer, kalium Over de rode (adzuki) sojaboon zijn de meningen verdeeld.
aanbevolen bij milt- en nierkwalen. Hij noemt adzuki een van de weinige sojabonen die voor kiemen geschikt is. Maar het Duitse ministerie van Voeding vindt dat de kiemen van erwten, kikkererwten en adzukibonen toch beter eerst kunnen worden gekookt of geblancheerd. In het algemeen bevordert koken of stomen de verteerbaarheid van de grotere kiemen

Re:adzukibonen

Geplaatst: za 06 mar 2004, 10:52
door Lizzy
Ja hoor, deze kun je prima spruiten!

Voor meer hele goede informatie over het spruiten van zaden, bonen, noten, etc.:

http://www.sproutpeople.com/

En hier meer over de Adzuki boontjes:

http://www.sproutpeople.com/seed/beans.html

Re:adzukibonen

Geplaatst: za 06 mar 2004, 10:53
door Li@nne
Super!! Dank je wel voor je snelle antwoord :D

Re:adzukibonen

Geplaatst: za 06 mar 2004, 12:18
door Sander
Zolang het maar geen hoofdbestanddeel van het menu is kun je ze volgens mij prima gebruiken.

Re:adzukibonen

Geplaatst: za 06 mar 2004, 13:22
door Li@nne
nee nee, gewoon af en toe he, net als alfalfakiemen ed.!!