<<Hoi Roger, diverse schrijvers beweren dat graan kanker zouden kunnen veroorzaken. Een van de URL's waar dit beschreven staat zijn:
http://members.aol.com/addieloo/grainarticle.html
http://www.barfworld.com/html/learn_more/nograin.shtml
Maar als je op google.com intikt: dogs grain cancer, dan heb je voor een jaar leesvoer.
Maar, ik ben benieuwd wat jij van bovenstaande vind Roger!<<
Lizzy, ik kan mij niet inbeelden dat een goed natuurlijk voedingsproduct , dat een graankorrrel toch is , of zou moeten zijn, kankerverwekkend werkt.
Ik denk dat het probleem bij Billinghurst ligt dat het in zijn oorspronkelijke vorm onverteerbaar is voor de hond, en dat is zo, dat het moet verhit worden om verteerbaar gemaakt te worden, en het derhalve niet echt meer past in zijn rauw voeding.
Granen hebben toch altijd een belangrijke rol gespeeld in de voeding van de mens, in vele vormen,maar wel bewerkt, dus ik denk wel dat een hond , die met de mens samenleefd hier regelmatig zijn portie van kreeg, en hierop ook voor een stuk geevolueerd is.
Ik vind het derhalve nog een geloofwaardiger stuk van een evolutionair dieet van honden in onze streken dan pakweg kokosnoot.
Trouwens , Billinghurst promoot ook heel sterk gekiemde granen en die zijn rauw, welliswaar niet veel maar hij kan het niet sterk genoeg aanbevelen als je er de tijd voor hebt om met gekiemde granen te werken.(gydab blz.205 )
Ik voeder zeker niet die hoeveelheid die Vanden Eynde opgeeft, maar wel een maal per week een mix van vlokken met wat yoghurt enz. , en bijna dagelijks wat gekiemde tarwekorrels, naast gekiemde alfalfa en sinds kort ook gekiemde zonnebloempitten , en das een kleine moeite door de gf mix
gr.
Roger