Pagina 1 van 2

Het drogen van runderhart

Geplaatst: di 24 okt 2006, 23:33
door Anita*
Ik heb vandaag runderhart gedroogd, en ik heb een beetje mijn twijfels. Ik had het twee weken terug met kipfilet gedaan en dat ging prima, de stukjes werden mooi droog en goed van kleur.Nu met het drogen van de runderhart werden de stukjes ineens helemaal zwart van kleur, het was net of het vreselijk verbrand was maar dat is het niet volgens mij. Ik heb even een stukje doormidden gesneden en het zag er echt goed uit behalve de buitenkant dan.Heeft iemand hier ervaring mee? Word runderhart altijd heel donker van kleur als je het droogt of is het gewoon geen goed vlees om te drogen? Ik wilde het gaan gebruiken als beloningssnoepjes maar ik wacht eerst maar even jullie ervaringen hiermee af.
En anders gaat het de kliko in.

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: di 24 okt 2006, 23:38
door Bianca1
nee hoor, ditklopt helemaal! ;D
Ik schrok er ook een beetje van de eerste keer!!

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: di 24 okt 2006, 23:42
door pike
Niet weggooien hoor  :o da's zonde. Bij mij wordt het hart ook zwart aan de buitenkant en de kip heeft mooi kleurtje.
Maar als je het goed bekijkt: de kip wordt ook donkerder, alleen valt het niet zo sterk op omdat de kip in beginsel heel licht van kleur is, terwijl het hart al vrij donker van kleur is.

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: wo 25 okt 2006, 00:11
door Anita*
Ben allang blij dat het verkleuren van hart normaal is, ik had het wel zonde gevonden om het weg te gooien, bedankt ;D

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: do 26 okt 2006, 10:38
door fester
hoe lang doe jij runderhart in de droogmachine. En hoeveel ringen gebruik jij en welke tempratuur?

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: do 26 okt 2006, 10:49
door tieneke
fester schreef: hoe lang doe jij runderhart in de droogmachine. En hoeveel ringen gebruik jij en welke tempratuur?
Ik doe ze een uur of 9 a 10 met 5 roosters,(meer heb ik er niet)
Ligt er ook aan hoe groot/dik de stukjes zijn.

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: za 28 okt 2006, 10:06
door Anita*
fester schreef: hoe lang doe jij runderhart in de droogmachine. En hoeveel ringen gebruik jij en welke tempratuur?
Ik droog het in de oven want ik heb geen droogmachine, gaat net zo makkelijk het duurt alleen ff langer. Zet hem dan op de laagste stand met de deur op een kier.

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: wo 05 sep 2007, 15:57
door wenche
hoelang duurt voor jou het drogen van runderhart in de oven???? en hoe hoog is de laatste stand?

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: wo 05 sep 2007, 20:50
door pike
Toen ik nog hart in de oven droogde stond het geloof ik zo'n 9à10 uur in de oven bij 80 graden  ;)

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: do 06 sep 2007, 11:58
door Mevroi Kruim
Mijn oven kan op 50º, dan kookt de lever niet en blijven de voedingsstoffen intact. Dan duurt he wel uren en uren.
In de droger duurt hart zo'n uur of 6 tot 8, lever zeker 8 a 10 uur, kip ook (zit vaak veel water in). Kopvlees ging sneller, dat duurde een uur of 5 a 6.
Het hangt ook af van het formaat van de stukjes, hoe kleiner hoe sneller.

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: vr 07 sep 2007, 15:14
door Caroline A.
Ik droog hart in 6 uur, maar knip ze ieder uur weer kleiner totdat ik hele kleine stukjes heb.

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: za 08 sep 2007, 16:36
door Golum
En hoe bewaren jullie het?
Bij mij werd het ook erg donker, ik had het zo'n 7 uur in de droogmachine gehad. Ik was in de veronderstelling dat je het buiten de koelkast in een afgesloten box wel goed kon houden, maar na 2 dagen kwam er een soort witte waas overheen. Bang dat het schimmel was en weggegooid  :(

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: za 08 sep 2007, 16:42
door pike
De voorraad gedroogde snoepjes bewaar ik altijd in de koelkast, maar volgens mij, als het echt goed gedroogd is, kan het ook daarbuiten mits goed afgesloten want ze kunnen natuurlijk wel weer vocht aantrekken. Ik had nl. ook gedroogde pens, nier en long mee op vakantie.  Alles bleef tot en met de laatste week goed (we waren vier weken weg).

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: za 08 sep 2007, 16:43
door tieneke
Golum schreef: En hoe bewaren jullie het?
Bij mij werd het ook erg donker, ik had het zo'n 7 uur in de droogmachine gehad. Ik was in de veronderstelling dat je het buiten de koelkast in een afgesloten box wel goed kon houden, maar na 2 dagen kwam er een soort witte waas overheen. Bang dat het schimmel was en weggegooid  :(
Schijnbaar toch te kort gedroogd,vlees wat lang gedroogd is en dus keihard is kun je voor langere tijd in een goed afgesloten pot bewaren.
Grotere hoeveelheden gewoon in de vriezer bewaren  ;)

Re: Het drogen van runderhart

Geplaatst: za 08 sep 2007, 16:46
door pike
tieneke schreef:
Grotere hoeveelheden gewoon in de vriezer bewaren  ;)
De  eerste keer heb ik de voorraad in de vriezer gestopt maar: Als er geen drupje vocht meer inzit valt er dan nog wat te vriezen? Toen ik de doos eruithaalde, en ik ermee rammelde, had ik gewoon nog dezelfde lichtgewicht droge "erwtjes", ze rammelden lekker in de doos. Is gewoon koel houden niet voldoende denk je?