Pagina 1 van 1
invriezen van diverse soorten vlees
Geplaatst: zo 22 okt 2006, 19:39
door ilovegoldenretrievers
Ik zat na te denken over het invriezen van diverse soorten vlees, bijv. kippehartjes, kippelevertjes, kippemaagjes. Als je die nu eerst los in de vriezer legt, zodat ze wat bevroren zijn en dan in een zakje doet, dan kan je volgens mij ze er daarna zo uitpakken.
Hoe vriezen jullie het in. Als je zo'n grote zak hebt, dan moet je het allemaal in kleine zakjes doen. Maar als je het eerst in vriest en dan in een zak doet, dan haal je het er zo uit en hoef je niet met zakjes te slepen.
Re: invriezen van diverse soorten vlees
Geplaatst: zo 22 okt 2006, 22:25
door Angelique
Klinkt leuk, dat is wat ze noemen "losgevroren". Maar ik heb hier geen ruimte om even wat lever en maagjes e.d. die hier in kratjes van 10 kg aankomen los in te vriezen. Omdat ik toch altijd een bepaalde hoeveelheid per eetbeurt nodig heb vries ik alles gewoon in zakjes in.
Re: invriezen van diverse soorten vlees
Geplaatst: zo 22 okt 2006, 22:49
door Jean
Julia2005 schreef:
Ik zat na te denken over het invriezen van diverse soorten vlees, bijv. kippehartjes, kippelevertjes, kippemaagjes. Als je die nu eerst los in de vriezer legt, zodat ze wat bevroren zijn en dan in een zakje doet, dan kan je volgens mij ze er daarna zo uitpakken.
Hoe vriezen jullie het in. Als je zo'n grote zak hebt, dan moet je het allemaal in kleine zakjes doen. Maar als je het eerst in vriest en dan in een zak doet, dan haal je het er zo uit en hoef je niet met zakjes te slepen.
Ik verdeel alles op gewicht/porties en vries het dan in. Wel wat werk maar daarna wel zo makkelijk.
Re: invriezen van diverse soorten vlees
Geplaatst: di 24 okt 2006, 20:27
door judith1967
Ik doe ook alles in porties op gewicht in zakjes en dan hup de vrieze in.Kan ik er zo uitpakken wat ik nodig heb.
Het is wel wat meer werk,maar wel makkelijker,vind ik.