Pagina 1 van 1

broodje aap verhaal???

Geplaatst: vr 20 okt 2006, 18:48
door hellenbanjerbo
vandaag vertelde iemand mij dat in kippennekken het slechtste van de kip samen komt en dat ze daarom voor menselijke consumptie verboden zijn. mij lijkt het logischer dat als kippen groeibevorderende en andere rommel te eten krijgen zich dit eerder in de lever en nieren zou opslaan. wie kan hier iets meer over zeggen?

Re: broodje aap verhaal???

Geplaatst: vr 20 okt 2006, 18:49
door Lizzy
Dat kippennekken zeker niet verboden zijn voor menselijke consumptie. Broodje Aap ja. Niemand (bijna niemand - ik heb gehoord dat er mensen zijn die daar anders over denken) eet die vieze dingen natuurlijk. Maar ze gaan mooi de kipnuggets in hoor!

Re: broodje aap verhaal???

Geplaatst: vr 20 okt 2006, 19:37
door Daphne
hellenbanjerbo schreef: vandaag vertelde iemand mij dat in kippennekken het slechtste van de kip samen komt en dat ze daarom voor menselijke consumptie verboden zijn. mij lijkt het logischer dat als kippen groeibevorderende en andere rommel te eten krijgen zich dit eerder in de lever en nieren zou opslaan. wie kan hier iets meer over zeggen?
Hai Hellen,
Kippennekken worden ook verkocht voor menselijke consumptie. Wordt veel voor soep gebruiktĀ  :P. Dat is een ding wat ik weet.

Re: broodje aap verhaal???

Geplaatst: vr 20 okt 2006, 20:50
door La Demisa
Ik ken toch iemand die ze zelf eet, ik neem een paar kilootjes mee als ik kippennekken ga halen. Moet er zelf niet aan denken maar vroeger was het heel normaal dat dit gegeten werd. Zelfs mijn moeder wist dat nog te vertellen.

Re: broodje aap verhaal???

Geplaatst: vr 20 okt 2006, 21:54
door pike
Hier worden de nekjes ook gewoon voor consumptie verkocht en als je in de supermarkt zo'n diepvrieshaantje koopt zit het nekje er meestal in samen met wat orgaan, in een plastic zakje.
Als kind wou ik altijd dat nekje hebben als mijn moeder kip gebakken had want daar kon je zo lekker aan kluiven :D

Re: broodje aap verhaal???

Geplaatst: vr 20 okt 2006, 23:13
door hellenbanjerbo
zelf heb ik ook heel wat kippennekkies verorberd maar als ik nu eens een kip koop zitten ze er nooit meer bij. mijn honden blijf ik ze lekker geven, ben helemaal gerustgesteld.