Pagina 1 van 1

Procenten

Geplaatst: di 17 okt 2006, 23:03
door JolandaB
Dit voelt echt als een oliedomme vraag maar van vragen wordt je wijs dus vooruit.

Ik zie vaak staan zoveel procent vleesbot, ik denk dat jullie daarmee bedoelen lamsnekken, geitenribben e.d.
Hoe weet is nou hoeveel procent vlees en bot er aan zo'n homp zitten?
Ik heb nu bv nekken waar echt heel veel vlees aan zit.
Ik heb begrepen dat je een bepaald percentage vleesbot en o.a spiervlees moet geven, als ik zulke rijk bevleesde nekken heb zou ik minder spiervlees hoeven toevoegen of zit ik er dan kompleet naast ???

Re: Procenten

Geplaatst: di 17 okt 2006, 23:11
door Angelique
JolandaB schreef: Dit voelt echt als een oliedomme vraag maar van vragen wordt je wijs dus vooruit.

Ik zie vaak staan zoveel procent vleesbot, ik denk dat jullie daarmee bedoelen lamsnekken, geitenribben e.d.
Hoe weet is nou hoeveel procent vlees en bot er aan zo'n homp zitten?
Ik heb nu bv nekken waar echt heel veel vlees aan zit.
Ik heb begrepen dat je een bepaald percentage vleesbot en o.a spiervlees moet geven, als ik zulke rijk bevleesde nekken heb zou ik minder spiervlees hoeven toevoegen of zit ik er dan kompleet naast ???
Bij een vleesbot denken we aan een bot met evenredig veel vlees eraan. Zo'n beetje 50/50. Zie je dat het vleesaandeel hoger is dan kun je dat in mindering brengen op het overige losse spiervlees wat je normaliter geeft.
Je mag heel ruw schatten hoor, het komt echt niet op een procentje meer of minder aan.

Re: Procenten

Geplaatst: di 17 okt 2006, 23:22
door JolandaB
Dan had ik dat goed ingeschat.

Dankjewel  ;)

Re: Procenten

Geplaatst: di 17 okt 2006, 23:22
door Twiz
Ik reken alle soorten vleesbot tot 50/50.

Een half haantje bevat veel vlees, misschien  20 % bot en 80 % vlees, daar tegenover geef ik ook hertenribben met veel minder vlees, 80 % bot en 20 % vlees, dus die dingen heffen elkaar op.

Als je genoeg/veel variatie in je aanbod hebt kun je alles gewoon 50/50 rekenen, is je aanbod wat minder gevarieerd dan kun je voeren zoals Angelique al aangaf.