Pagina 1 van 1

ossestaartbot

Geplaatst: vr 06 okt 2006, 20:20
door tiny
??? Er zit bijna een week barfen en kvv'en op. Prima gegaan. Vanavond hebben ze allebei een stukje ossestaart gegeten. Maar het botje eten ze niet op. Haal ik dat dan weg of maak ik dat fijn. Het is toch de bedoeling dat ze het bot ook eten?

Re: ossestaartbot

Geplaatst: vr 06 okt 2006, 20:21
door André
Nee Joh, lekker in de soep doen

Re: ossestaartbot

Geplaatst: vr 06 okt 2006, 20:25
door Antonia
[quote="tiny"]
??? Er zit bijna een week barfen en kvv'en op. Prima gegaan. Vanavond hebben ze allebei een stukje ossestaart gegeten. Maar het botje eten ze niet op. Haal ik dat dan weg of maak ik dat fijn. Het is toch de bedoeling dat ze het bot ook eten?
[/quote]

Ik probeerde het in je andere topic al aan te geven. Een os een een volwassen dier van een grote soort. Die botten zijn hard tot zeer hard. Ik geef die niet aan mijn honden, onder andere omdat het ze het gebit kan kosten.

Re: ossestaartbot

Geplaatst: vr 06 okt 2006, 20:48
door tiny
:-[ Dom, dom. Een beginnersfoutje zullenwe maar zeggen. Maar voor Tessa heb ik het bot fijngestampt in de vijzel. Maar goed in de gaten houden dus.

Re: ossestaartbot

Geplaatst: vr 06 okt 2006, 22:07
door Mevroi Kruim
Als je het fijngestampt kreeg was het dus wat minder hard dan sommige runderbotten. Want geloof mij maar, een runderrib of een poot krijg je niet fijngestampt in je vijzeltje  ;)
Dan denk ik dat dat fijngestampte bot geen kwaad kan en wel zal verteren.
Maar in z'n algemeenheid is het slim om, zeker voor een kleine maat hond als een kooiker, zachte botten te voeren. Gevogelte (behalve kalkoen, die botten zijn hard en scherp), konijn, haas, zachte lams- en geitenbotten. En bij voorkeur botten met veel vlees eraan. Dan kan je hond ze niet zo inslikken maar moet hij goed kauwen.
Kippennekken en kippenvleugels (die kun je met een hamer platslaan in het begin) zijn goede beginnersbotten.

Re: ossestaartbot

Geplaatst: vr 06 okt 2006, 22:22
door 202Spots
De wervels van staart kunnen wel aardig hard zijn, maar niet zo hard als de runder ribben...
maar ik geef geen ossenstaart omdat ik het veel te eng vind dat ze de hele of halve staart in 1 keer doorslikken.. :-\
Dus hier gaat ie ook in de soup. 8)