Pagina 1 van 1

Gefermenteerde groente, hoe doe je dat?

Geplaatst: zo 17 sep 2006, 21:56
door Kynida
Meende laatst iets te lezen over het geven van gefermenteerde groente, soort van nabootsten van de maaginhoud van prooidieren. Mijn vraag is nu hoe doe je dat? Gewoon groente hakken en er yogurt door gooien en laten staan of gaat het anders. Mijn oudste hond eet werkelijk alles, de jongste is een echte miepkont, wil proberen of ze groente op zo'n manier beter te pruimen vind.  ;)

Re: Gefermenteerde groente, hoe doe je dat?

Geplaatst: ma 18 sep 2006, 09:13
door Kynida
Helemaal niemand? :(

Re: Gefermenteerde groente, hoe doe je dat?

Geplaatst: ma 18 sep 2006, 09:15
door Lizzy
Dat moet vast dit onderwerp geweest zijn: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 977.0.html

Er staat een link in het onderwerp naar een website over het maken van kefirkraut!

Re: Gefermenteerde groente, hoe doe je dat?

Geplaatst: ma 18 sep 2006, 09:40
door Kynida
Oh bedankt, hoe je kefir moet maken is me nu duidelijk, niet zo moeilijk lijkt me en doe je de gehakte groente er dan door?

Re: Gefermenteerde groente, hoe doe je dat?

Geplaatst: ma 18 sep 2006, 09:46
door Lizzy
Chicken schreef: Oh bedankt, hoe je kefir moet maken is me nu duidelijk, niet zo moeilijk lijkt me en doe je de gehakte groente er dan door?
De link hoe je kefir-kraut kunt maken (gefermenteerde groentes) staat ook in het onderwerp. Het is deze link:

http://users.chariot.net.au/~dna/kefirkraut.html

Het is wel in het Engels.

Re: Gefermenteerde groente, hoe doe je dat?

Geplaatst: ma 18 sep 2006, 11:27
door boskat
Als ik kefir maak met gewone melk,is dat dan ook zo aan de katten te geven?
Als ze het lusten dan he?:-)

Re: Gefermenteerde groente, hoe doe je dat?

Geplaatst: ma 18 sep 2006, 12:41
door Mevroi Kruim
Je kunt ook groentes melkzuur fermenteren. Dat is bv wat er met witte kool gebeurt waardoor het zuurkool wordt.
In het boek Gezond en lekker eten staan recepten voor melkzuur fermenteren van groente.
Het grote voordeel van fermenteren is dat de groente goed verteerbaar wordt maar de nuttige stoffen bewaard blijven doordat er niks verhit wordt. De bacterien die de fermentatie voor hun rekening nemen voegen zelfs nog nuttige voedingsstoffen toe!