Pagina 1 van 1

Bevroren vlees snijden

Geplaatst: di 29 aug 2006, 13:18
door vandunes
Heeft er iemand tips voor het snijden van bevroren vlees. Ik krijg het bevroren aangeleverd in porties van 500 gr of een kilo dus ik moet er kleinere porties van maken.

Als ik het laat ontdooien hoe lang kan ik het dan ik de koelkast bewaren?

Groetjes Jacqueline

Re: Bevroren vlees snijden

Geplaatst: di 29 aug 2006, 13:22
door Jolly
bevroren kan je het niet echt makkelijk snijden, ikzelf zou het een beetje laten ontdooien, zeg ff een uurtje of 2 en dan met een goed hapmes, aan het werk gaan.

Trouwens ik ontdooi wel vaker vlees voor de honden, omdat ik het in groot in de vriezer heb gemikt en er later porties van wil maken en dat vries ik dan gewoon weer in.
Tot nu toe nog nooit problemen mee gehad.

Re: Bevroren vlees snijden

Geplaatst: di 29 aug 2006, 13:54
door Xada
Wordt zelfs zeer vaak met vlees voor mensen gedaan. (door de bedrijven) Zou me er dus niet te druk over maken om het na het ontdooien weer in te vriezen.

Re: Bevroren vlees snijden

Geplaatst: di 29 aug 2006, 13:59
door Martinus
Bevroren vlees laten ontdooien en weer invriezen is absoluut geen probleem. Het enige wat er gebeurt dat de smaak kwaliteit iets achteruit gaat. Maar mijn honden eten er zeker niet minder om.

Re: Bevroren vlees snijden

Geplaatst: di 29 aug 2006, 14:26
door Mevroi Kruim
Doe ik ook altijd, zover laten ontdooien dat het te bewerken is en dan weer invriezen. Als je 5 kilo kopvlees in een bonk aangeleverd krijgt, of een hele runderpens van 12 kilo, dan moet je wel. Gaat prima, nooit problemen mee gehad.

Re: Bevroren vlees snijden

Geplaatst: di 29 aug 2006, 20:02
door vandunes
Oke bedankt! Ik dacht altijd dat dat niet goed was opnieuw invriezen maar als jullie er geen problemen mee hebben gehad doe ik het ook gewoon!

Groetjes Jacqueline

Re: Bevroren vlees snijden

Geplaatst: di 29 aug 2006, 20:38
door judith1967
Ik doe het ook altijd,beetje laten ontdooien,of soms leg ik het in koud water(tip van iemand van hier)is het zo snijdbaar.

Re: Bevroren vlees snijden

Geplaatst: di 29 aug 2006, 22:35
door Mevroi Kruim
vandunes schreef: Oke bedankt! Ik dacht altijd dat dat niet goed was opnieuw invriezen maar als jullie er geen problemen mee hebben gehad doe ik het ook gewoon!

Groetjes Jacqueline
Als je het met je tartaartje doet voor jezelf is het niet zo'n goed idee. Bij het ontdooien komen er nieuwe bacterien in dus het totaal antal bacterien neemt toe. Althans zo heb ik het begrepen. Dus dingen die je zelf rauw wilt gaan eten, daar moet je echt mee uitkijken. Maar honden kunnen wat dat betreft heel wat meer hebben dan mensen dus luistert het niet zo nauw.
Oja, de structuur wordt er ook niet beter van, de cellen vriezen verder kapot, maar daar zit een hond ook niet echt mee.